Opskrift fundet i Politiken oprindeligt lavet af PERNILLE SKJØDT
Rækker til 4-6 personer
800 g oksekød i tern (f.eks. klump eller yderlår), 1 spsk. olivenolie, salt og peber, 2 løg, 2 gulerødder, 1 spsk. mel, 3 kviste timian, 1 spsk. tomatpure, 2 grofthakkede tomater, 1 tsk. paprika, 1 tsk. karry, lidt chili, cirka 7 dl vand, 1 porre, 4 spsk. hakket persille
- Oksekødet brunes ved høj varme i en gryde med lidt fedtstof og krydres med salt og peber.
- Når kødet er godt brunet, løftes det op af gryden.
- Løg og gulerødder skrælles og skæres i grove tern.
- Rist løg og gulerødder ved jævn varme cirka 5 minutter.
- Bland oksekødet med grønsager, og drys mel ved.
- Lad det varme fortsat 1-2 minutter.
- Tilsæt timian, tomatpure, grofthakkede tomater, paprika, karry og chili og opvarm dette.
- Hæld vand ved, og bring retten i kog. Der står 7 dl vand, men hæld vand ved retten, til det dækker kødet.
- Kom låg på gryden, og kog gullaschen ved jævn varme cirka 2 timer, gerne 3 timer, indtil kødet er mørt.
- Fjern skum undervejs.
Porren renses, snittes i tynde skiver og tilsættes retten de sidste 10 minutter af kogetiden. - Retten krydres med salt, peber og hakket persille.
Server en god Grov kartoffelmos hertil.