Ungarsk gullasch

Opskrift fundet i Politiken oprindeligt lavet af PERNILLE SKJØDT
Rækker til 4-6 personer

800 g oksekød i tern (f.eks. klump eller yderlår), 1 spsk. olivenolie, salt og peber, 2 løg, 2 gulerødder, 1 spsk. mel, 3 kviste timian, 1 spsk. tomatpure, 2 grofthakkede tomater, 1 tsk. paprika, 1 tsk. karry, lidt chili, cirka 7 dl vand, 1 porre, 4 spsk. hakket persille

  1. Oksekødet brunes ved høj varme i en gryde med lidt fedtstof og krydres med salt og peber.
  2. Når kødet er godt brunet, løftes det op af gryden.
  3. Løg og gulerødder skrælles og skæres i grove tern.
  4. Rist løg og gulerødder ved jævn varme cirka 5 minutter.
  5. Bland oksekødet med grønsager, og drys mel ved.
  6. Lad det varme fortsat 1-2 minutter.
  7. Tilsæt timian, tomatpure, grofthakkede tomater, paprika, karry og chili og opvarm dette.
  8. Hæld vand ved, og bring retten i kog. Der står 7 dl vand, men hæld vand ved retten, til det dækker kødet.
  9. Kom låg på gryden, og kog gullaschen ved jævn varme cirka 2 timer, gerne 3 timer, indtil kødet er mørt.
  10. Fjern skum undervejs.
    Porren renses, snittes i tynde skiver og tilsættes retten de sidste 10 minutter af kogetiden.
  11. Retten krydres med salt, peber og hakket persille.

Server en god Grov kartoffelmos hertil.

Print denne post Print denne post