Uge 39, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Victoria og Alexander til Musikværksted

Clubsandwiches og masser af grønt i stave

Tirsdag: Husbonden i Aalborg

“ud fra hvad der er i skabene” – Pasta med hurtig tomatsauce, revet ost og lidt ristet kylling og 5 slags grønt i stave, tern og skiver

Onsdag: Sent fri…. og en husbond der først kommer hjem ved 18.tiden

Fiskefrikadeller med hollandaise, bådkartofler og grønsager

Torsdag: På temadag i Odense “livet er fedt”, husbonden i Valby og så lige et forældremøde i 2.C mens børnene er til Stortrampolin. Husbond og børn finder på noget aftensmad….men andre kunne prøve

Wraps med kylling og pestorisotto, nok også med lidt mere børnevenligt fyld til wrapsene på bordet (tomater, agurker, cremefraiche, små frikadeller, majs og ærter), da det er lidt et sats med pestorisottoen alene

Fredag: Jeg skal til lækker mad og rødvin med mine dejlige “gamle” kolleger fra ØNH, så Husbond og børn skal hygge med dyner i sofaen og Disney sjov og slik, jeg har tilbudt og smække en Lasagne sammen

Lasagne med blandet grøn salat og hvidløgsflutes

Lørdag: Husbonden i Silkeborg til høstfest i HCD, børnene måske på nogle legeaftaler “ude” så vil jeg måske kreere lidt på min symaskine og få bagt en masse brød og boller til fryseren

Måske ryger vi på en pizza fra en ekstern leverandør ….eller også laver vi Pasta Carbonara med ciabatta

Søndag: Til Zumbatræning om formiddagen, en tur på genbrugen, da vi ikke kom af sted sidste weekend 🙂 lidt mere bagning måske og så afslapning med børnene og deres biblioteksbøger

Mørbrad med bønnespirer, squash og karry

Mindst 1000 nys og lige så mange Kleenex

Så fik jeg da lige fornøjelsen af en fantastisk bihulebetændelse….sådan lige for at minde mig om at sommeren er overstået og efteråret er lige om hjørnet…

Sick cat

Det startede jo med lidt snue, småfeber og efterfølgende ondt i halsen. Jeg forsøgte først med varme, kleenex, masser af te med honning, næsespray og paracetamol, uden specielt meget held derved. Så kom feberen for alvor og rigtig meget ondt ved pande- og bihuler, lægen måtte lige rådspørges og recepten på 3 dages antibiotika indløses….håber godt nok det virker hurtigt…..jeg har ikke tid til at sidde her og hænge med feber og ondt!!!

Uge 38, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Victoria og Alexander til Musikværksted , husbonden i Valby.

Rest af lørdagens Pita med Shawarma, andre kunne lave Hotdogs

Tirsdag: Husbonden i Valby heldigt at vi i fryseren har en portion af

Italiensk tomatsuppe med ciabatta

Onsdag: Sent fri og forældrerådsmøde (2.C)

Grille forskellige pølser med Pastasalat med cremefraiche, feta og pinjekerner og grønsagsstave

Torsdag: Aftenarbejde og børnene til Stortrampolin

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Fredag: Husbonden i København, Alexander på overnatning hos søde farmor Victoria skal bare hygge med sine forældre

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Lørdag: Måske sy på min dejlige symaskine

Kalkungryde med timian, gulerødder, foårsløg og ris/nudler

Søndag: Alexander til fødselsdag hos sin bedste ven

Resten af Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole, for ellers føler Alexandes sig snydt, men andre kunne prøve Stegt flæsk med persillesauce

Uge 37, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Victoria og Alexander til Musikværksted , husbonden i Valby.

Kylling i karry med kokosmælk og squash

Tirsdag: Husbonden i Valby

Kyllingelår i ovnen med bådkartofler (også tilberedt i ovnen) og coleslaw (lavet på slump med  spidskål, gulerødder Miracelwhip, hvidvinseddike, sukker, rapsolie, dijonsennep, salt og peber)

Onsdag: Sent fri

Æggekage i ovn med brunchpølser, Fibertrim fra Bageren og forskelligt grønt

Torsdag: Børnene til Stortrampolin

Kold mad ( lun leverpostej med rødbeder, æg med makrel i tomat)

Fredag: Husbonden i Jylland så vi andre skal rigtig hygge med dyner i sofaen og Disney sjov og slik

Sennepskoteletter jeg tror nok at vi er på ris som tilbehør og masser af grønsager i stave, trekanter og skiver.

Lørdag: Filmaften med vores fantastiske gode venner, der er intet tema denne gang så vi skal bare have

Pita med Shawarma fuldstændig som i Spise med Price´s “Den sidste nadver”, men jeg har nok ikke lige tid til at bage pitabrødene selv denne gang, så de bliver altså købt 🙂

Søndag: Frisør, måske en tur på genbrugen og så afslapning, hvor der lades op til den kommende uge.

nem mad af en eller anden art, måske rester af lørdagens Shawarma eller Pasta med bacon, broccoli og ajvar

Kylling i karry med kokosmælk, squash og gulerod

500 g kyllingeinderfilet eller filet, salt friskkværnet peber, 2 tsk olie, 2 tsk god karry, 4 slanke squash i tykke skiver eller grove tern, 2 gulerødder i strimler, 1 lille dåse kokosmælk (160 ml), ca 2 dl hønseboullion, koriander el. basilikum til pynt.

Tilbehør: 240 g Basmatiris kogt efter anvisningen på pakken, 4 spsk mangochutney og 4 hjemmebagte Naan (se link)

  1. Dup kyllingen tør, del fileterne i stykker på ca. 2×3 cm, og drys dem med lidt salt og peber.
  2. Varm olien op og rist karryen kortvarigt.
  3. Steg derefter kyllingestykkerne gyldne i ca. 5 minutter under omrøring.
  4. Tilsæt squash og steg yderligere i 4-5 minutter.
  5. Krydr med salt og peber, hæld kokosmælk og boullion ved, og lad det hele snurre i ca 5 min ved god varme.
  6. Check krydringen og server rygende varm.

Print denne post Print denne post

Pita med Shawarma (Spise med Price)

Kød/Marinade: 1 kilo skært lammekød. Kan fx være kød fra boven, Ca. 5 dl drænet yoghurt, 3 fed presset hvidløg, 1 tsk peber, 2 tsk salt, 1 tsk stødt allehånde, 1 tsk stødt kardemomme, 1 tsk stødt nellike, 1 tsk stødt muskat, 1-2 tsk garam masala, Saften af 1 citron

Pitabrød: 300 g mel Tipo 00, 200 g durum mel, Ca. 3 dl. vand, ½ spsk. salt, 2 spsk. olivenolie, Ca. 15 g. gær

Cremefraiche dressing: 2 dl mayonnaise – fra tidligere opskrift (som jeg ikke lige har fået taget med), 3 dl creme fraiche 18 %, Salt og peber, En anelse sukker, Citronsaft, Finthakket Purløg

Tomat-chili-sauce: 1 løg, 1 dåse flåede tomater, 1 rød peber, 1-2 friske chilier (efter behov…), 2 fed hvidløg, 1 spsk tomatpuré, Salt, Peber, Sukker, Olivenolie.
Kød/marinade:

  1. Skær lammekødet i små, mundrette strimler.
  2. Bland marinaden af de øvrige ingredienser. Smag til. Den skal være kraftig, krydret og skarp.
  3. Bland kødet i marinaden og lad det stå – gerne natten over.

Næste dag: tag kødet op – kassér overskydende marinade.
  4. Steg nu kødet på en stor, meget varm pande i små portioner, sådan at det steger og ikke koger.
  5. Det vil ryge og syde en del pga. yoghurten – men kødet får en meget delikat, lidt ru overflade, når marinaden er stegt ind i kødet.
  6. Hvis man vil lege rigtig shawarma-bar-ejer, kan man skære kødet i lidt mindre stykker med en stor kniv eller et pizzahjul.
  7. Hold det lunt – så er det klar til at komme i pitabrødene.

Pitabrød:

  1. Lun vandet og opløs gæren deri. Bland mel, salt og sukker i en bunke på bordet.
  2. Lav en fordybning i bunken og hæld langsomt gærvandet i melet.
  3. Ælt dejen grundigt sammen. Den skal være smidig og elastisk – uden at hænge fast på fingrene – så er den klar.
  4. Kom dejen i en skål og dæk den evt. med et tyndt lag olivenolie. Lad den hæve lunt i 3 timer.
  5. Rul derpå dejen ud til en aflang pølse og skær 10-12 små stykker af den. Rul dem til små boller og lad dem stå og efterhæve en halv time på et meldrysset bord.
  6. Opvarm ovnen til 250 grader. Har man en bagesten, kan denne med fordel bruges.
  7. Rul bollerne ud til små flade, runde brød – ca. 12-14 cm i diameter og ca. en halv cm tykke.
  8. Bag pitabrødene på bagepapir – gerne direkte på bagestenen, hvis man har en sådan. 4 minutter – til de hæver op – derefter vendes de og får ca. 2 minutter på den anden side.

Creme fraiche dressing:

  1. Bland ingredienserne sammen og smag til. Den skal være mild, rund og cremet.
  2. Slut af med at blande lidt fintsnittet purløg i.

Tomat-chili-sauce:

  1. Hak løg, hvidløg og rød peber fint. Steg det for middel varme i rigelig olie.
  2. Kom tomatpuré ved når løget er klaret i olien.
  3. Steg pureen i et minuts tid. Kom de flåede tomater ved – men udlad væsken.
  4. Steg nu dette sammen for svag varme. Det skal blive en meget intens og tyk relish.
  5. Smag til med finthakket chili – alt efter smagsløg og personligt mod. Lad chilierne stege med i mindst 5-10 minutter for svag varme.

Denne relish skal have en del olie og også en vis sødme, så vær ikke for nærig med sukkeret – men dosér det lidt ad gangen.
  6. Lad den køle af.

Kom lammekød i de flækkede pitabrød, derpå tomat-chili-sauce, lidt frisk strimlet salat, rå løg, tomat- og agurkeskiver og endelig creme fraiche dressing.

Print denne post Print denne post

Man kan se det direkte link til Spise med Price på DR her

Madplaner uge 35-36, 2010

Madplaner i ugerne 35-36 har der ikke været så meget styr på, så derfor er de heller ikke rigtig nået frem til somes.dk … Vi er løbet spidsrod for at kunne følge nogenlunde med og haft 1000 jern i ilden, så det er kørt meget med de gængse retter, og det er ganske få nye retter der har sneget sig ind, men en enkelt af dem fik vi da fotograferet:

Paella

Paella

500 g kyllingefilet eller inderfilet, 200 g frosne rejer, (evt en dåse muslinger), 4 dl løse ris, risottoris eller grødris, 1 1/2 dl olie, 1 stort hakket løg, safran, 2 fed hvidløg, 6-8 dl hønseboullion, saften af 1 citron, salt, peber, 1 rød peber i tern, 1 stor kop ærter, 3 tomatr, citronskiver til pynt.

Tilbehør: serveres med lune flutes/Naanbrød

  1. Skær kyllingekødet i mundrette bidder, brun det i olien og lad det snurre i 10 minutter.
  2. Tag kødet op, tilsæt i stedet løg, presset hvidløg, ris og safran.
  3. Når disse er svitset lægges kødet tilbage i gryden igen.
  4. Der tilsættes 6-8 dl hønseboullion og salt, og retten koger ved svag varme i 15-20 minutter.
  5. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 5 minutter, til risene er helt færdige.
  6. Bland forsigtigt rejer (og muslinger) i og smag til med krydderier og citronsaft.
  7. Til sidst kommes ærter og peberfrugttern i.
  8. Pynt paellaen med citronbåde og tomatbåde og server.

Print denne post Print denne post