Somes.dk

Kategorier

Populære opskrifter

Translator

Danish flagChinese (Traditional) flagEnglish flagGerman flagFrench flag
Spanish flagJapanese flagSwedish flagTurkish flag 

Pita med Shawarma (Spise med Price)

September 16th, 2010

Kød/Marinade: 1 kilo skært lammekød. Kan fx være kød fra boven, Ca. 5 dl drænet yoghurt, 3 fed presset hvidløg, 1 tsk peber, 2 tsk salt, 1 tsk stødt allehånde, 1 tsk stødt kardemomme, 1 tsk stødt nellike, 1 tsk stødt muskat, 1-2 tsk garam masala, Saften af 1 citron

Pitabrød: 300 g mel Tipo 00, 200 g durum mel, Ca. 3 dl. vand, ½ spsk. salt, 2 spsk. olivenolie, Ca. 15 g. gær

Cremefraiche dressing: 2 dl mayonnaise – fra tidligere opskrift (som jeg ikke lige har fået taget med), 3 dl creme fraiche 18 %, Salt og peber, En anelse sukker, Citronsaft, Finthakket Purløg

Tomat-chili-sauce: 1 løg, 1 dåse flåede tomater, 1 rød peber, 1-2 friske chilier (efter behov…), 2 fed hvidløg

1 spsk tomatpuré, Salt, Peber, Sukker, Olivenolie.
Kød/marinade: Skær lammekødet i små, mundrette strimler. Bland marinaden af de øvrige ingredienser. Smag til. Den skal være kraftig, krydret og skarp. Bland kødet i marinaden og lad det stå – gerne natten over.

Næste dag: tag kødet op – kassér overskydende marinade. Steg nu kødet på en stor, meget varm pande i små portioner, sådan at det steger og ikke koger. Det vil ryge og syde en del pga. yoghurten – men kødet får en meget delikat, lidt ru overflade, når marinaden er stegt ind i kødet.

Hvis man vil lege rigtig shawarma-bar-ejer, kan man skære kødet i lidt mindre stykker med en stor kniv eller et pizzahjul. Hold det lunt – så er det klar til at komme i pitabrødene.

Pitabrød: Lun vandet og opløs gæren deri. Bland mel, salt og sukker i en bunke på bordet. Lav en fordybning i bunken og hæld langsomt gærvandet i melet. Ælt dejen grundigt sammen. Den skal være smidig og elastisk – uden at hænge fast på fingrene - så er den klar. Kom dejen i en skål og dæk den evt. med et tyndt lag olivenolie. Lad den hæve lunt i 3 timer. Rul derpå dejen ud til en aflang pølse og skær 10-12 små stykker af den. Rul dem til små boller og lad dem stå og efterhæve en halv time på et meldrysset bord. Opvarm ovnen til 250 grader. Har man en bagesten, kan denne med fordel bruges. Rul bollerne ud til små flade, runde brød – ca. 12-14 cm i diameter og ca. en halv cm tykke. 

Bag pitabrødene på bagepapir – gerne direkte på bagestenen, hvis man har en sådan. 4 minutter – til de hæver op – derefter vendes de og får ca. 2 minutter på den anden side.

Creme fraiche dressing: Bland ingredienserne sammen og smag til. Den skal være mild, rund og cremet. Slut af med at blande lidt fintsnittet purløg i.

Tomat-chili-sauce: Hak løg, hvidløg og rød peber fint. Steg det for middel varme i rigelig olie. Kom tomatpuré ved når løget er klaret i olien. Steg pureen i et minuts tid. Kom de flåede tomater ved – men udelad væsken. Steg nu dette sammen for svag varme. Det skal blive en meget intens og tyk relish. Smag til med finthakket chili – alt efter smagsløg og personligt mod. Lad chilierne stege med i mindst 5-10 minutter for svag varme.

Denne relish skal have en del olie og også en vis sødme, så vær ikke for nærig med sukkeret – men dosér det lidt ad gangen. Lad den køle af.

Kom lammekød i de flækkede pitabrød, derpå tomat-chili-sauce, lidt frisk strimlet salat, rå løg, tomat- og agurkeskiver og endelig creme fraiche dressing.

Print indlægget Print indlægget

Man kan se det direkte link til Spise med Price på DR her

Ingen Kommentar »

Ingen kommentarer endnu.

Skriv en kommentar

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

Sky3c Sponsored by Web Hosting