Mandag: Frokost i Aversi – så nem aftensmad – vi går med kold mad – prøv i stedet
Bagt knoldselleri med hasselnødder, karse og yoghurtdressing
Tirsdag: Tur til Fyn med morfar – vi nupper en dejlig restaurant i Faaborg, men lav f.eks.
Svinemørbrad i fad
Onsdag:
Nudelret med laks, forårsløg og peanuts
Torsdag:
Kyllingeburgers
Fredag:
Pizza på grillen – med hhv kartoffel, ost, olivenolie og salt samt tomatsauce, peperoni og ost
Lørdag: – ? måske take away, restaurant eller ? men lav
Steak med tzatziki og græsk salat
Søndag: Formel 1 hos morfar – vi spiser dér , men lav
Spicy kylling med lynstegt spinat og sprøde gulerodsspiraler
5 dl græsk yoghurt 10 %, 2½ dl kærnemælk, 1 vanillwéstang, 50 g flormelis, skal og saft af 1 usprøjtet citron
Pynt: Usprøjtet citronskal, vanillesukker, 100 g hindbær, 100 g blåbær, 50 g ribs, 50 g brombær
Kom yoghurt og kærnemælk i en skål.
Skrab kornene ud af vanillestangen.
Mas vanillekorn i en skefuld flormelis, kom “vanillesukker” og resten af flormelis i skålen.
Skyl citronen, riv skallen fint, pres saften, og kom det i skålen.
Vend cremen sammen. Pynt evt. med vanillesukker og citronskal, og server med den friske frugt.
Print denne post
1 skrællet knoldselleri, olivnolie, salt, friskkværnet peber, 2 dl yoghurt naturel, 1 håndfuld hasselnødder, ½ bakke karse
Tænd ovnen på 190 grader.
Gnid knoldselleri ind i olivenolie.
Krydr med salt og peber og pak ind i staniol.
Placér sellerien midt i ovnen og bag den i 1-1½ time afhængigt af størrelsen.
Tjek om den er mør med den kødnål eller kniv, der slipper uden modstand, når den er færdig.
Kom yoghurten i en skål, krydr med salt og peber.
Rist hasselnødderne og gnub det meste af skallerne af med et rent viskestykke.
Hak nødderne groft.
Skær knoldsellerien i både.
Hæld lidt yoghurtdressing over selleribådene.
Drys med hakkede hasselnødder og klip karse over.
Krydr let med salt og peber, og dryp lidt olivenolie over retten
Print denne post
3 store tomater – halveret på tværs, 300 g cherrytomater og tomater på stilk, 2 hele hvidløg halveret på tværs, frisk rosmarin, 1 spsk citronsaft, olivenolie, 1 spsk sukker, salt, friskkværnet peber
Tænd ovnen på 160 grader.
Læg de halve tomater og hvidløg i et fad med skærefladerne opad, og fordel resten af tomaterne og lidt rosmarinkviste omkring.
Dryp med citron og olivenolie, og drys med sukker, salt og peber.
Bag tomater og hvidløg i ovnen i ca 45 minutter, indtil hvidløg tager farve og alt er gennembagt.
Print denne post
snack til 6-8 personer
8 tomater, 1 stort salatløg, 1 rød chili uden kerner og hinder, 1 fed hvidløg, 1 spsk citronsaft, salt, sukker, frisk koriander
Blend alle ingredienserne, men tag lidt tomat fra , og hak den til pynt.
Smag til med salt og sukker.
Pynt med hakket tomat og koriander.
Sserveres med enten tortillachips eller tynde brødsnacks bagt med olivenolie og et drys salt
Print denne post
4 glas
3 nektariner, 3 limefrugter, 16 cl vodka, 16 cl ginger beer (alkoholfri94 håndfulde isterninger, 4 stilke frisk rosmarin
Skær nektarinerne i kvarte, og kør dem i en blender sammen med saften fra 2 limefrugter. Bland nektarinpuré, vodka og ginger beer sammen. Fyld isterninger i 4 glas, og hæld drinken i glassene. Pynt hvert glas med en skive limefrugt og en stilk rosmarin.
Print denne post
Pizza : 2 rødløg, 8 fuldkornspizzaer, 2 dl tacosauce medium hot, 300 g revet mozarella, 200 g hakket oksekød , 8 kviste rosmarin, salt, friskkværnet peber, 100 g rucola
Dressing: 1 dl cremefraiche, 1 fed presset hvidløg, salt og friskkværnet peber
Pizza:
Pil og skær løgene i både.
Læg tortillaerne på bagepapir på bageplader.
Smør tacosauce på tortillaerne, og top med mozarella, løg, oksekød og friskhakket rosmarin.
Krydr med salt og peber.
Bag tortillaerne i ovnen ved 225 grader i ca 8-10 minutter.
Dressing:
Rør cremefraiche med presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
Servering:
Skyl og slyng rucola tør.
Top pizzaerne med hvidløgsdressingen og rucola før servering
Print denne post
Jordbærsuppe: 500 g jordbær, 2 spsk flormelis, 6 dl mandelmælk, 1 spsk. friskrevet ingefær, 2 kviste frisk mynte
Topping: 100 g jordbær, 25 g mørk chokolade, 4 spsk ristede kokosflager
Skyl og nip jordbærrene.
Drys dem med flormelis, og lad dem stå på køkkenbordet i ca 10 minutter.
Blend jordbær/flormelis sammen med mandelmælk, ingefær og mynte.
Blend til suppen har en dejlig cremet konsistens.
Før Servering : Skær jordbærrene i halve eller kvarte, hak chokoladen, rist kokosflagerne,
Anret i skåle og top med jordbær, kokosflager og mørk chokolade
Print denne post
Indlægsnavigation
Madplaner og opskrifter og chit-chat