Tzatziki: 1 agurk, 1 tsk fint alt, 1 fed presset hvidløg, 2 dl græsk yoghurt 10 %
Græsk salat: 500 g solmodne tomater, 1 agurk, 1 peberfrugt, 1 rødløg, 1 bundt dild 1 bundt frisk mynte, 2 spsk sorte oliven 1-2 spsk olivenolie, 100 g græsk feta, 1 tsk tørret oregano
Derudover: 4 entrecote eller ribeye, salt og friskkværnet peber 1 potte frisk rosmarin, evt godt brød
Tzatziki:
- Skær agurken i tynde skiver,
- Drys med salt, og lad agurken trække i ca 5 minutter.
- Pres vandet fra agurkerne og rør med yoghurt og presset hvidløg
Græsk tomatsalat:
- Skær halvdelen af tomaterne i både.
- Skær resten af tomaterme i skiver.
- Halver agurken og fjern kernerne med en ske.
- Skær agurk og peberfrugt i små tern.
- Pil og skær løget i tynde både. Skyl og hak krydderurterne.
- Vend forsigtigt tomater med agurk, peberfrugt, rødløg, krydderurter og oliven.
- Smag salaten til med salt, peber, sherryeddike
- smuldr fetaosten over , og drys med oregano
Bøffer:
- Krydr bøfferne med salt og peber.
- Grill bøfferne i ca 2 minutter på hver side.