Steak med tzatziki og græsk salat

Tzatziki: 1 agurk, 1 tsk fint alt, 1 fed presset hvidløg, 2 dl græsk yoghurt 10 %

Græsk salat: 500 g solmodne tomater, 1 agurk, 1 peberfrugt, 1 rødløg, 1 bundt dild 1 bundt frisk mynte, 2 spsk sorte oliven 1-2 spsk olivenolie, 100 g græsk feta, 1 tsk tørret oregano

Derudover:  4 entrecote eller ribeye, salt og friskkværnet peber 1 potte frisk rosmarin, evt godt brød

Tzatziki:

  1. Skær agurken i tynde skiver,
  2. Drys med salt, og lad agurken trække i ca 5 minutter.
  3. Pres vandet fra agurkerne og rør med yoghurt og presset hvidløg

Græsk tomatsalat:

  1. Skær halvdelen af tomaterne i både.
  2. Skær resten af tomaterme i skiver.
  3. Halver agurken og fjern kernerne med en ske.
  4. Skær agurk og peberfrugt i små tern.
  5. Pil og skær løget i tynde både. Skyl og hak krydderurterne.
  6. Vend forsigtigt tomater med agurk, peberfrugt, rødløg, krydderurter og oliven.
  7. Smag salaten til med salt, peber, sherryeddike
  8. smuldr fetaosten over , og drys med oregano

Bøffer: 

  1. Krydr bøfferne med salt  og peber.
  2. Grill bøfferne i ca 2 minutter på hver side.
Print denne post Print denne post