Spyd: 400 g hakket oksekød, 1 fed presset hvidløg, 1 tsk oregano, 2 kviste hakket frisk, rosmarin, olivenolie, salt og friskkværnet peber
Grillede gulerødder: 1 bundt gulerødder med top, 1 håndfuld krydderurter, 2 spsk boghvedekerner
Yoghurt: 2 dl græsk yoghurt, 1 tsk chiliflager, salt og friskkværnet peber
Spyd:
- Rør hakket oksekød med presset hvidløg, oregano og frisk hakket rosmarin.
- Form til lange frikadeller og kom dem på spyd.
- Pensl med oliveolie og krydr med salt og peber.
- Grill kebabspydene på alle sider (ca 6 minitter i alt – til kødsaften er klar)
Grillede gulerødder:
- Skur gulerødderne – lad toppen blive på – og tør dem godt.
- Pensl med olivenolie.
- Skyl krydderurterne godt og slyng dem tørre.
- Rist boghvedekernerne gyldne på en tør pande.
- Grill gulerødderne til de er møre.
- Anret de grillede gulerødder på et fad, drys med krydderurter og boghvedekerner
Yoghurt:
- Rør yoghurten med salt, peber og chiliflager