Kebabspyd med grillede gulerødder, boghvede og spicy yoghurt

Spyd: 400 g hakket oksekød, 1 fed presset hvidløg, 1 tsk oregano, 2 kviste hakket frisk, rosmarin, olivenolie, salt og friskkværnet peber

Grillede gulerødder: 1 bundt gulerødder med top, 1 håndfuld krydderurter, 2 spsk boghvedekerner

Yoghurt: 2 dl græsk yoghurt, 1 tsk chiliflager, salt og friskkværnet peber

Spyd:

  1. Rør hakket oksekød med presset hvidløg, oregano og frisk hakket rosmarin.
  2. Form til lange frikadeller og kom dem på spyd.
  3. Pensl med oliveolie og krydr med salt og peber.
  4. Grill kebabspydene på alle sider (ca 6 minitter i alt – til kødsaften er klar)

Grillede gulerødder:

  1. Skur gulerødderne – lad toppen blive på – og tør dem godt.
  2. Pensl med olivenolie.
  3. Skyl krydderurterne godt og slyng dem tørre.
  4. Rist boghvedekernerne gyldne på en tør pande.
  5. Grill gulerødderne til de er møre.
  6. Anret de grillede gulerødder på et fad, drys med krydderurter og boghvedekerner

Yoghurt:

  1. Rør yoghurten med salt, peber og chiliflager
Print denne post Print denne post