Fundet på AMO´s side
Dej:
300 g Amo Hvedemel, 100 g smør eller margarine, 50 g gær,1 æg, 1 spsk. sukker (25 g), ½ tsk. salt (2½ g), 1 dl mælk, ½ tsk. kardemomme
Fyld:
4 spsk. kogt creme, 50 g rosiner (kan udelades), Remonce af 100 g blødgjort smør eller margarine og 100 g brun farin
Pynt:
Glasur af 100 g flormelis og 1 spsk. kogende vand
Til pensling: Æg
- Lun mælken, og opløs gæren heri. Husk gæren må ikke varmes med.
- Amo Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej.
- Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse, ca. 15 min.
- Lav remoncen. Rør blødgjort fedtstof og brun farin sammen.
- ⅓ af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 min. Kuglerne rulles ud og lægges i lagkageforme, dejen skal gå ca. 1 cm op ad formens kant. På hver bund smøres 1 spsk. remonces, derover smøres 2 spsk. creme, og rosinerne drysses på.
- Resten af dejen rulles ud (60x20cm), og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges på dejen i lagkageformene.
- Efterhæver tildækket og lunt i ca. 30 min.
- Kagerne pensles med sammenpisket æg.
Bagetid: I en forvarmet ovn ved 220° C (varmluft 220° C) i ca. 15 min. på ovnens midterste rille.
9. Smørkagerne afkøles i formene, og pyntes med hvid glasur, når de er afkølede.
Print denne post