Uge13, 2018

Mandag: Vi fortsætter med at tømme ud i færdigretterne i fryseren

Wraps med kylling og pestokartofler

Tirsdag: Påskemiddag hos farmor – prøv

Langtidsstegt lammekølle i tagine ( eller stegeso )

Onsdag:

Tortillas/tacoskaller med oksekødsfyld og hurtig guacamole

Torsdag: Skærtorsdag

Forret: Matjessild og en Øl/snaps

Hovedret: Braiserede svinekæber i øl med  Grov kartoffelmos,

Dessert: en lækker kaffe og Chokolate Chip Cookies,

Fredag: Langfredag

Pizza og grønt

Lørdag: Påskelørdag

Kalvehakkebøffer med kalvesauce, ovnstegte kartofler og franske ærter

Søndag: 1. Påskedag

Forret : Legeret aspargessuppe med flutes

Hovedret: Kyllinge-Frikassé med spidskål, asparges, gulerødder og ærter

Dessert : Ferskner med mandellåg

Kyllinge-frikassé med asparges, spidskål, gulerødder og ærter

Kylling: 4 kyllingebrystfileter uden skind og ben, 2 tsk groft salt, 1 tsk sorte peberkorn, 2-3 laurbærblade, 4 kviste persille, 1 gulerod, 1
porretop, 125 g knoldselleri eller bladselleri

Grøntsager: 1 bundt nye gulerødder,  1 bundt grønne asparges, 1 lille spidskål , 150 g grønne ærter

Sauce: 50 g smør , 1 dl mel, 1 økologisk citron 1 stk, salt og peber
1-2 dl piskefløde eller creme fraiche 38%, 1 bundt kørvel , &00 g
nye kartofler kogte

  1. Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.
  2. Kog op ved svag varme.
  3. Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.
  4. Rens imens grønsagerne.
  5. Skær dem i mundrette stykker.
  6. Si det meste af suppen over i en ren gryde.
  7. Findel kyllingekødet, og læg det til side.
  8. Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter.
  9. Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.
  10. Smelt smørret i en gryde, og drys melet i.
  11. Rør godt sammen.
  12. Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen – i alt ca. 8 dl.
  13. Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  14. Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%.
  15. Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.
  16. Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem.
  17. Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.
Print denne post Print denne post

Braiserede svinekæber i øl

Fundet i Spisbedre 02/2018

3/4 kg svinekæber, 8-12 skalotteløg, 4 gulerødder, 2 persillerødder,  smør til bruning, 1 flaske mørk øl, gerne en brown ale, 1 kvist persille, ca. 1 spsk. majsstivelse, salt, friskkværnet peber

Tilbehør:  Grov kartoffelmos, perlebyg eller groft brød

  1. Afpuds kæberne for sener og fedt med en skarp kniv.
  2. Pil løgene, skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i mindre stykker.
  3. Brun kæber godt i lidt smør i en stegegryde, læg dem til side, og brun grønsagerne.
  4. Kom kæberne tilbage i gryden, tilsæt øl samt persille, og kog op.
  5. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 175°C i ca. 1 1/2 time, til kæberne er møre.
  6. Kasser persillekvisten, og jævn evt. skyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  7. Smag til med salt og peber, og server.
Print denne post Print denne post

Wraps med kylling og pesto-kartofler

Fundet i et af mine Spis Bedre blade fra 2016 august -nummeret

400 g nye kartofler, 4 kyllingebrystfileter, olie til stegning, 50 g rucola, en håndfuld friske basilikumblade, 4 bløde tortillaer
evt. små grillpinde

Basilikumpesto: 1 bundt basilikum, ½ bundt bredbladet persille, 1½ dl olivenolie, 40 g ristede pinjekerner, 40 g friskrevet parmesan, salt og friskkværnet peber

Basilikumpesto:

Skyl og tør basilikum og persille, og hak det groft. Blend det godt sammen med olivenolie i en blender/minihakker. Tilsæt pinjekerner og parmesan, og blend videre, til du får en jævn og glat pesto. Smag til med salt og peber.

Samling af retten

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Lad dem køle af.
  3. Skær dem i skiver, og vend dem med 3-4 spsk af den frisklavede basilikumpesto.
  4. Steg kyllingefileterne i lidt olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  5. Skær dem i mindre stykker, og vend dem sammen med kartoflerne.
  6. Fordel kartofler, kylling, rucola og basilikumblade på tortillabrødene, og rul dem sammen.
  7. Halver dem, stik evt. en grillpind igennem hver rulle, og anret dem på et fad.

Tips: I stedet for stegt kylling kan du bruge rejer eller røget laks.

Uge 12, 2018

Mandag:

Frikadeller med kartoffelkroketter,  stuvet blomkål og dampet broccoli

Tirsdag:

Spaghetti al Lemone

Onsdag:

Farmor byder på dejlig mad men prøv Svensk pølseret

Torsdag:

BurgerKing men lav i stedet for Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Fredag: 

Sandwiches med kalkunbacon, kylingepålæg, karrydressing og salat/grønt

Lørdag:

Besøge venner, men jeg foreslår Svinemørbrad a´la´orange

Søndag: vi tømmer lidt ud i fryseren

Forret: Tarteletter med Kylling i asparges

Hovedret: Spicy kikærtesuppe med Quesadillas og Italiensk tomatsuppe med Ciabatta

Dessert: Diverse is med vafler, krymmel og chokoladesauce

Uge11, 2018

Mandag:

Kalkunsticks med kartofler i ovn og grønt

Tirsdag:

Div. charcuteri og ost med rødvin pestoér, mayoér, kiks og brød

Onsdag:

Lasagne med blandet grøn salat og hvidløgsflutes

Torsdag:

Gullasch med Grov kartoffelmos

Fredag: Aslutning i Lillevang

vi skal medbringe kage , det bliver enten Bedstefars skæg,eller Banankage, og mad til grillen, jeg tror bare, at vi lander grillpølser og brød med gnavegrønt

Lørdag:

Gnocchi med Mozzarella

Søndag:

Burgers med hjemmerørt chilimayo og crispy paneret kylling