Kyllinge-frikassé med asparges, spidskål, gulerødder og ærter

Kylling: 4 kyllingebrystfileter uden skind og ben, 2 tsk groft salt, 1 tsk sorte peberkorn, 2-3 laurbærblade, 4 kviste persille, 1 gulerod, 1
porretop, 125 g knoldselleri eller bladselleri

Grøntsager: 1 bundt nye gulerødder,  1 bundt grønne asparges, 1 lille spidskål , 150 g grønne ærter

Sauce: 50 g smør , 1 dl mel, 1 økologisk citron 1 stk, salt og peber
1-2 dl piskefløde eller creme fraiche 38%, 1 bundt kørvel , &00 g
nye kartofler kogte

  1. Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.
  2. Kog op ved svag varme.
  3. Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.
  4. Rens imens grønsagerne.
  5. Skær dem i mundrette stykker.
  6. Si det meste af suppen over i en ren gryde.
  7. Findel kyllingekødet, og læg det til side.
  8. Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter.
  9. Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.
  10. Smelt smørret i en gryde, og drys melet i.
  11. Rør godt sammen.
  12. Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen – i alt ca. 8 dl.
  13. Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  14. Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%.
  15. Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.
  16. Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem.
  17. Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.
Print denne post Print denne post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simpelt spørgsmål ?? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.