Kylling: 4 kyllingebrystfileter uden skind og ben, 2 tsk groft salt, 1 tsk sorte peberkorn, 2-3 laurbærblade, 4 kviste persille, 1 gulerod, 1
porretop, 125 g knoldselleri eller bladselleri
Grøntsager: 1 bundt nye gulerødder, 1 bundt grønne asparges, 1 lille spidskål , 150 g grønne ærter
Sauce: 50 g smør , 1 dl mel, 1 økologisk citron 1 stk, salt og peber
1-2 dl piskefløde eller creme fraiche 38%, 1 bundt kørvel , &00 g
nye kartofler kogte
- Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.
- Kog op ved svag varme.
- Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.
- Rens imens grønsagerne.
- Skær dem i mundrette stykker.
- Si det meste af suppen over i en ren gryde.
- Findel kyllingekødet, og læg det til side.
- Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter.
- Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.
- Smelt smørret i en gryde, og drys melet i.
- Rør godt sammen.
- Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen – i alt ca. 8 dl.
- Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
- Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%.
- Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.
- Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem.
- Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.