Fundet i Spisbedre 02/2018
3/4 kg svinekæber, 8-12 skalotteløg, 4 gulerødder, 2 persillerødder, smør til bruning, 1 flaske mørk øl, gerne en brown ale, 1 kvist persille, ca. 1 spsk. majsstivelse, salt, friskkværnet peber
Tilbehør: Grov kartoffelmos, perlebyg eller groft brød
- Afpuds kæberne for sener og fedt med en skarp kniv.
- Pil løgene, skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i mindre stykker.
- Brun kæber godt i lidt smør i en stegegryde, læg dem til side, og brun grønsagerne.
- Kom kæberne tilbage i gryden, tilsæt øl samt persille, og kog op.
- Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 175°C i ca. 1 1/2 time, til kæberne er møre.
- Kasser persillekvisten, og jævn evt. skyen med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
- Smag til med salt og peber, og server.