Uge 27, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: Alexander er på Koloni, victoria passer hus og hund, vi andre tager på job og i børnehave

Pasta Bolognese med grøn salat

Tirsdag:

Lasagne med blandet salat og flutes

Onsdag: Alexander kommer hjem fra koloni

Pasta Carbonara med  Grove baguettes

Torsdag:

Forloren hare med halve bagte kartofler, sødt og surt

Fredag: Sidste dag inden ferien

Grillede svinekoteletter med gulerødder i ovnSkinke-toastspyd til børnene og grøntsagsstave

Lørdag: 1. feriedag……Dejligt……..Vi sætter kursen mod Bjerregård ved Hvide Sande

Kalvemørbrad på grill med ovnkartofler, blomkålssalat og whiskeysauce

Pølser med brød og diverse

Søndag:

Kalvemørbrad og diverse pølser med Kold Kartoffelsalat

Pølsehorn

20 stk

2.5 dl fingervarmt vand, 25 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, 1 spsk olie,  400 g hvedemel, 10 gode pølser, skåret i halve

Evt. sammenpisket æg til pensling

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
  2. Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
  3. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og skær den i 20 stykker.
  4. Sno hvert stykke til en tynd dejstrimmel og sno den uden om hver halve pølse. Klem godt sammen, så dejen bliver siddende på pølsen ligesom snobrød på en pind.
  5. Lad hornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter,
  6. Pensl da med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
  7. Bag hornene ved 180 gr i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  8. Lad dem køle af på ovnristen og server dem lune  med sennep og ketchup.
Print denne post Print denne post

Alexander spiller trommer

Så fik jeg lige hørt Alexander og hans kammerater spille og synge Rasmus Sebachs “Engel” og deres egen sang om at gå i SFO.

Billeder og video gik totalt i vasken, da jeg fik pillet ved indstillingerne på mit nye Canon D70, så det blev til dette sølle eksemplar af et billede til forevigelse.

Billede af alexander der spiller trommer

Men jeg er så  glad for jeg fik arrangeret afspadsring, så jeg kunne komme med og høre det.

Stikkelsbærtrifli

6 personer

Stikkelsbærkompot: 300 g modne stikkelsbær, 1 dl vand, 100 g sukker, 1 spsk maizena, 1⁄2 dl vand,1 tsk vanille

Creme: 2 æggeblommer, 3 spsk sukker, 1 spsk Maizena, 1⁄4 liter sødmælk, 1⁄4 liter fløde 38%, 1 tsk vanille

I øvrigt: 150 g letknuste makroner og lidt mynte til pynt

Stikkelsbærkompot

  1. Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre.
  2. Rør en jævning af majsstivelse og vand.
  3. Mos bær og væde gennem en sigte og hæld det tilbage i gryden sammen med jævningen.
  4. Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  5. Vend vanille deri, når kompotten er ca 60 grader.
  6. Smag evt til med mere sukker.

Creme

  1. Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
  2. Rør mælken i.
  3. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
  4. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
  5. Lad cremen køle af i en skål – rør af og til.
  6. Vend vanille deri, når kompotten er ca 60 grader.
  7. Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme.
  8. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og mynte. Server desserten med lange skeer.

Print denne post Print denne post

Uge 26, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Koteletter i kokos med ris, nudler og små forårsruller

Tirsdag: Sct Hans, vi skal grille hos morfar

Skinke med aspargessauce, hvide kartofler og dampet grønt

Onsdag:

Clubsandwiches

Torsdag:

Frikadeller med Kold Kartoffelsalat og grøn salat

Fredag: , Besøg af farmor fætter Aksel og Kusine AmalieDe store børn fik sommerferie og traditionen tro fik vi så

Mormors pandekager med is

Lørdag:

Grille alm pølser, karrypølser marinerede koteletter med kold kartoffelalat og en grøn salat

Søndag: Alexander tager på koloni med SFOén og vi andre tager til fødselsdag hos Kusine Amalie, men prøv

Krydderbøffer med Dijonsauce

Uge 25, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag:

Fiskefrikadeller med hollandaise, bådkartofler og grøntsager

Tirsdag: Vi spiser hos farmor

Mørbrad med bagte kartofler

Onsdag:

Pasta med Løgismose Pesto Verde, kyllingeinderfilet svøbt i parmaskinke og tomatsalat

Torsdag: besøg af Sofie, Helena, Thomas og morfar til Valgflæk i forbindelse med fejringen af demokratiet og folketingsvalget

Stegt flæsk med persillesauce

Fredag: Husbonden til fredagsbar med kolleger, Victoria og Alexander med morfar en tur til tyskland og Valdemar og jeg spiser ved Sofie og Helena – prøv

Soya- og honningmarineret svinemørbrad, og Kartoffel- og aspargessalat

Lørdag: Morfar på besøg

Wienersnitzel med dreng, nye danske kartofler og franske ærter

Søndag: En tur i IKEA efter madras til Alexander mm.

Kold mad men lav hellere Kalkun og ris i karrysauce

Uge 24, 2015

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: 1. dag på job efter operationen, hårdt !!!!

Italiensk tomatsuppe med ciabatta

Tirsdag: Vi røg blot på kold mad – men lav

Kylling i balsamicomarinade med Kold Kartoffelsalat og måske Baguettes og Hjemmerørt Hvidløgssmør

Onsdag: Kan stadig ikke spise alm. mad – det bliver dejligt når det igen kan lade sig gøre 🙂

Hotdogs

Torsdag: Husbonden ikke hjemme til aftensmaden så vi laver

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Fredag: klassefest for Victorias klasse og sommerfest i Lillevang, vi fik hhv pizza og pølser med brød på grill, men jeg foreslår

Hverdagsrisotto med spejlæg

Lørdag: Ingen orker at lave mad så vi tog blot

Nudler a´la Ponyo – andre kunne med fordel lave

Små farsbrød med soltørrede tomater, kartoffelbåde, broccoli og yoghurtdressing

Søndag:Til fødselsdag ved søde Helena, der blev 4 år i sidste uge, vi skal have nem grillmad, når vi kommer hjem men prøv i stedet at lave

Laks i folie med nye kartofler, hvidløgs-ingefærflutes og marineret squash