Pølsehorn

20 stk

2.5 dl fingervarmt vand, 25 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, 1 spsk olie,  400 g hvedemel, 10 gode pølser, skåret i halve

Evt. sammenpisket æg til pensling

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie.
  2. Kom til sidst melet i og ælt til en glat og blød dej. Måske skal der bruges mere eller mindre mel, så pas på med at tilsætte det hele på én gang.
  3. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og skær den i 20 stykker.
  4. Sno hvert stykke til en tynd dejstrimmel og sno den uden om hver halve pølse. Klem godt sammen, så dejen bliver siddende på pølsen ligesom snobrød på en pind.
  5. Lad hornene efterhæve på en bageplade i ca. 30 minutter,
  6. Pensl da med sammenpisket æg eller bare med lidt vand.
  7. Bag hornene ved 180 gr i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  8. Lad dem køle af på ovnristen og server dem lune  med sennep og ketchup.
Print denne post Print denne post