Havreboller med sorte bønner

Obs hævetid 13 timer 🙂

2 ds. sortebønner, 4 dl vand, 25 g gær, 2 spsk mørk sirup, 2 spsk olivenolie, 1½ spsk salt, 60 g havregryn, 480 g mel, 2 spsk sesamfrø

  1. Dræn bønnerne, skyl dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
  2. Blend derefter bønnerne og vand til en fin puré med stavblener eller i en alm blender.
  3. Smuldr gæren i en stor skål, hæld bønnevandet over, og rør godt rundt, til gæren er opløst.
  4. Rør sirup, olie, salt, havregryn og mel i dejen.
  5. Ælt det godt sammen til en lidt klistret dej.
  6. Dæk skålen med film, og lad den hæve på køl i ca 12 timer.
  7. Brug 2 skeer til at forme 12 boller – læg bollerne på bagepapir på en bageplade
  8. lad bollerne hæve yderligere 45 minutter  ved stuetemperatur
  9. tænd ovnen på 225 grader
  10. Drys bollerne med lidt sesamfrø på toppen, og bag den i den varme ovni ca 20 minutter, til de er gennembagte (det skal lyde hult . når man banker bollerne under bunden)
  11. afkøl bollerne på en bagerist
Print denne post Print denne post

 

 

Tunsalat i avocado med ristet surdejsbrød

2 ds tun i olie, 1 dl cremefraiche 18%, 3 spsk mayonnaise, saft og skal af ½ citron, 1 bundt koriander, 1 lille løg, flagesalt og friskkværnet peber, 4 avocado, saften af ½ citron (resten), 1 bakke spirer, 2 tsk nigella/sorte sesamfrø, 4- skiver surdejsbrød (afh. af str.)

  1. Afdryp tunen og kom den i en skål
  2. Findel med en gaffel og rør med cremefraiche, mayonnaise, citronsaft og-skal
  3. Hak koriander og pil og hak løget fint
  4. Vend koriander og løg i tunsalaten, og smag til med salt og peber
  5. Rist brødskiverne på begge sider
  6. Halver avocadoerne, fjern stenene og dryp citron over
  7. Top avocadoerne med tunsalat og spirer
  8. Drys med sesamfrø/nigella og krydr med salt og peber
  9.  Server  med det ristede surdejsbrød
Print denne post Print denne post

Jordbærcheesecake-trifli med Cointreau

500 g jordbær, 1+2 spsk flormelis, 3 cl cointreau, 150 g flødeost naturel, 1 tsk revet citronskal, 1 spsk citronsaft, 1 tsk vanillesukker, 2 dl fløde, 200 g havrekiks.

  1. Skær jordbærene i halve og vend dem med  1 spsk flormelis og Cointreau.
  2. Rør imens flødeosten sammen med citronskal, citronsaft, vanille og resten af flormelissen.
  3. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med ostecremen.
  4. Kom kiksene i en frostpose, og knus dem groft med bagsiden af en grydeskel eller lignende.
  5. Kom lidt kiksekrymmel i bunden af 4 portionsglas, og fordel halvdelen af jordbærrene ovenpå.
  6. Kom halvdelen af ostecremen over, og gentag med kiks jordbær og creme, afslut med et enket ½ jordbær på toppen.
Print denne post Print denne post