Obs hævetid 13 timer 🙂
2 ds. sortebønner, 4 dl vand, 25 g gær, 2 spsk mørk sirup, 2 spsk olivenolie, 1½ spsk salt, 60 g havregryn, 480 g mel, 2 spsk sesamfrø
- Dræn bønnerne, skyl dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
- Blend derefter bønnerne og vand til en fin puré med stavblener eller i en alm blender.
- Smuldr gæren i en stor skål, hæld bønnevandet over, og rør godt rundt, til gæren er opløst.
- Rør sirup, olie, salt, havregryn og mel i dejen.
- Ælt det godt sammen til en lidt klistret dej.
- Dæk skålen med film, og lad den hæve på køl i ca 12 timer.
- Brug 2 skeer til at forme 12 boller – læg bollerne på bagepapir på en bageplade
- lad bollerne hæve yderligere 45 minutter ved stuetemperatur
- tænd ovnen på 225 grader
- Drys bollerne med lidt sesamfrø på toppen, og bag den i den varme ovni ca 20 minutter, til de er gennembagte (det skal lyde hult . når man banker bollerne under bunden)
- afkøl bollerne på en bagerist