Havreboller med sorte bønner

Obs hævetid 13 timer 🙂

2 ds. sortebønner, 4 dl vand, 25 g gær, 2 spsk mørk sirup, 2 spsk olivenolie, 1½ spsk salt, 60 g havregryn, 480 g mel, 2 spsk sesamfrø

  1. Dræn bønnerne, skyl dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
  2. Blend derefter bønnerne og vand til en fin puré med stavblener eller i en alm blender.
  3. Smuldr gæren i en stor skål, hæld bønnevandet over, og rør godt rundt, til gæren er opløst.
  4. Rør sirup, olie, salt, havregryn og mel i dejen.
  5. Ælt det godt sammen til en lidt klistret dej.
  6. Dæk skålen med film, og lad den hæve på køl i ca 12 timer.
  7. Brug 2 skeer til at forme 12 boller – læg bollerne på bagepapir på en bageplade
  8. lad bollerne hæve yderligere 45 minutter  ved stuetemperatur
  9. tænd ovnen på 225 grader
  10. Drys bollerne med lidt sesamfrø på toppen, og bag den i den varme ovni ca 20 minutter, til de er gennembagte (det skal lyde hult . når man banker bollerne under bunden)
  11. afkøl bollerne på en bagerist
Print denne post Print denne post