En slags cæsar-salat

Salat: 2 hjertesalat, 2 avocadoer, saften af ½ citron, 200 g ærter i bælg, 25 g valnødder, 8 kviste bredbladet persille

Kylling: 2 kyllingebryster uden skind og benm flagesalt og friskkværrnet peber, 2 spsk olivenolie

Cæsardressing: 2 æggeblommer, 1 tsk grovkornet sennep, 4 spsk olivenolie, saften af ½ citron, 1 fed hvidløg, 30 g parmesanost, flagesalt og friskkværnet peber

Salat:

  1. Del salaten i blade og skyl godt.
  2. Slyng salaten tør.
  3. Halver avocadoerne, fjern stenene og skær dem i lameller/skiver i skrællen.
  4. Pres citronsaft over.
  5. Bælg ærterne og hak valnødderne.

Kylling: 

  1. Krydr kyllingen med salt og peber.
  2. Varm olien på en pande, og brun kyllingen ved god varme.
  3. Sænk varmen, og lad kyllingenstege færdig i ca. 6 minutter på hver side, til kødsaften er klar.

Cæsardressing:

  1. Pisk æggeblommer med sennep, og spæd til med olivenolie, til det tykner en smule.
  2. Tilsæt citronsaft, presset hvidløg, revet parmesanost og smag til med salt og peber.

Servering: 

  1. Anret (hver for sig) salat, avocado, valnødder, og ærter på et stort fad sammen med kyllingen skåret i skiver samt persille.
  2. Kom dressingen i en skål og server som byg-selv-salat.
Print denne post Print denne post