Salat: 2 hjertesalat, 2 avocadoer, saften af ½ citron, 200 g ærter i bælg, 25 g valnødder, 8 kviste bredbladet persille
Kylling: 2 kyllingebryster uden skind og benm flagesalt og friskkværrnet peber, 2 spsk olivenolie
Cæsardressing: 2 æggeblommer, 1 tsk grovkornet sennep, 4 spsk olivenolie, saften af ½ citron, 1 fed hvidløg, 30 g parmesanost, flagesalt og friskkværnet peber
Salat:
- Del salaten i blade og skyl godt.
- Slyng salaten tør.
- Halver avocadoerne, fjern stenene og skær dem i lameller/skiver i skrællen.
- Pres citronsaft over.
- Bælg ærterne og hak valnødderne.
Kylling:
- Krydr kyllingen med salt og peber.
- Varm olien på en pande, og brun kyllingen ved god varme.
- Sænk varmen, og lad kyllingenstege færdig i ca. 6 minutter på hver side, til kødsaften er klar.
Cæsardressing:
- Pisk æggeblommer med sennep, og spæd til med olivenolie, til det tykner en smule.
- Tilsæt citronsaft, presset hvidløg, revet parmesanost og smag til med salt og peber.
Servering:
- Anret (hver for sig) salat, avocado, valnødder, og ærter på et stort fad sammen med kyllingen skåret i skiver samt persille.
- Kom dressingen i en skål og server som byg-selv-salat.