Geocaching

Geocaching GCY5EH

Så har vi fundet sommerens beskæftigelse – Geocaching. en lille smule mærkeligt måske, men vi får brugt naturen og så er det krydret med lidt teknik, nemlig brug af GPS.

Dagen efter min fødselsdag og der store kageorgie skulle vi ud og brænde lidt kcal. af. Husbonden fandt en Geocach i nærheden, og så gik den vilde jagt på “skatten” Vi masede rundt i skoven omkring Tybjergstenen eller Orestenen, Børnene synes at det var vildt skægt, så det skal vi helt sikker prøve mange gange endnu. Det eneste der ikke lige var så fedt, var alle myggene, vi blev sylet godt 🙂 men det er jo en del af naturoplevelsen!!

Retningslinierne for Geocaching kan ses på www.geocaching.dk eller www.geocaching.com , jo det tror jeg nok vi skal til at dyrke sådanne lidt på fast basis.

[flickrset id=”72157624158545432″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”medium”]

Alexander 6 år….hvor er tiden dog blevet af

Så blev min lille dreng 6 år – det er næsten ikke til at fatte, men sådan er det vist bare, vi må nok bare prøve at følge med så godt vi kan.

Billedcollage over de 6 år

Han siger selv, at denne fødselsdag har været den bedste.

billede af morgen og pakker

Af Victoria fik Alexander et “kig på insekter”-bur med lup, og forældrene bidrog med kridt til at male alle vores fliser, 4 boxe med Lego StarWars og nogle småpakker med bl.a. Mario.

Fødselsdagsgæsterne kom til boller med varm kakao og en fin fødselsdagslagkage lavet som en Ben10 Omnitrix, med Ben1 placeret i midten 🙂

billede af kagen

De søde gæster havde en masse fine gaver med: Ben10 forvandlingdims med forskellige arme der repræsenterer de væsner han kan forvandles til, Ben10 brætspil, et værktøjsbælte med rigtigt værktøj, gavekort – brugt på Lego Starwars, en fjernstyret bil, Gormiti, 100 kr – brugt på et fodboldmål, Ben10 phlat bold junior, Lego Atantis, et badebassin med monstertrucks, en kasse med 1600 legoklodser og to store legoplader.

Uge 21, 2010

604345_old_recipe_card.jpg

Mandag: 2. pinsedag og fridag…og vi holder Alexanders fødselsdag for venner og familie

Grille pølser til hotdogs

Tirsdag: Alexanders 6 års fødselsdag, Børnehaven kommer til fødselsdagsfest

Restaurantbesøg efter fødselarens eget ønske…kinesisk eller Mc Donalds… andre kunne jo lave Nem Pasta Pesto med kylling

Onsdag: Husbonden i Kbh., jeg selv på kursus på Amager, og børnene bespises og passes ude. Forældrerådsmøde ved 19-tiden…..så er den dag gået. Hvis vi havde været hjemme, skulle vi nok have haft

Koteletter i kokos med ris

Torsdag: Victoria har en legekammerat med hjemme

Hjemmelavet pizza på købedej med skinkestrimler, peperoni, revet ost, kylling stegt med karry, ananas, løg

Fredag: Tandlæge….arbejdsdag i Børnehaven…..og Victoria har endnu en legekammerat med hjemme til Disneysjov

Ovnstegte frikadeller med stuvede kartofler

Lørdag: Sy på min nye symaskine, ordne have og vasketøj og så en masse køreture til genbrugspladsen med pap, papir, haveaffald og skrald

Med alle de gøremål bliver det nok til kold mad andre kunne da smide en lækker steg eller glasere en skinke i ovnen og servere Flødekartofler og en blandet salat til

Søndag: Frisør !!

Kylling i karry med ristaffel ( kødboller i karrysauce til ungerne, det vil de hellere have 🙂 )

Kransekage med nougatpynt

500 g ren rå marcipan
, 1 ½ æggehvide, pasteuriseret
, 1 dl flormelis, 50 g nougat

  1. Riv marcipanen groft.
  2. Rør æggehvide og flormelis i den revne marcipan, til konsistensen er jævn.
  3. Form lange pølser af marcipanmassen på tykkelse med en finger, og skær dem i ca. 8 cm lange stykker.
  4. Tryk dejen let sammen med to fingre, så de får den klassiske trekantede kransekagefacon.
  5. Stil kransekagestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag kagerne i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter.
  6. Skær nougaten i mindre stykker, og smelt den over vandbad.
  7. Pynt de afkølede kransekagestykker med nougat.

Print denne post Print denne post

Lagkage med hvid chokolade-jordbærmousse

 1 færdigkøbt lagkagebund
• Springform (24 cm i diameter)

Hvid chokolademousse: 150 g hvid chokolade, ½ spsk. smør, 2 pasteuriserede æggeblommer, 2½ dl piskefløde

Jordbærmousse: 300 g jordbær, 4 blade husblas, ¾ dl vand, 1 dl sukker, 2½ dl piskefløde

Pynt: Friske bær efter eget valg,  Frisk mynte

  1. Skær lagkagebunden så den er ½ cm mindre end springformen,
  2. Læg lagkagebunden i springformen.

Hvid chokolademousse:

  1. Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad.
  2. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i 1 ad gangen.
  3. Pisk fløden til skum.
  4. Vend flødeskummet i den den smeltede chokolade lidt ad gangen.
  5. Fordel chokolademoussen over lagkagebunden i formen.
  6. Sæt formen i fryseren i ca. 1 time, til moussen er stivnet.

Jordbærmousse:

  1. Blend bærrene i en blender/ foodprocessor.
  2. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
  3. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen.
  4. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen.
  5. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen.
  6. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.
  7. Fordel jordbærmoussen over den hvide chokolademousse.
  8. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og frys den i mindst 4 timer.

Ved servering skal kagen tages ud af fryseren, ca. ½ time før servering. Pynt med bær og mynte.

Print denne post Print denne post

Æblepie

5 æbler (ca. ½ kg), 2 spsk smør, 1 dl brun farin 1 tsk stødt kanel, ½ tsk stødt muskatnød, ½ tsk stødt kardemomme

Dej: ¾ dl brun farin, 1½ dl havregryn, 1 dl hvedemel, 125 g smeltet smør

Tilbehør: ¼ liter vaniljecreme eller cremefraiche rørt med lidt vanillesukker

  1. Fjern kernehus på æblerne og skær i både.
  2. Svits æblerne på en pande med smør, farin og krydderier.
  3. Hæld derefter massen i en smurt bageform.

Dej:

  1. Bland farin, havregryn og mel.
  2. Hæld smørret i og rør til dejen smuldrer.
  3. Fordel dejen over æblerne.
  4. Bag æblepien midt i ovnen – i ca. 20 min. ved 225° – til den er gylden.

Serveres lun.

Print denne post Print denne post

Gulerodskage med flødeost-glasur

Gulerodskage: 200 g blødt smør, 200 g brun farin, 3 æg, 200 g mel, 2 tsk stødt kanel, 2 tsk bagepulver, 5 fintrevne gulerødder, 75 g hakkede hasselnødder, 1½ dl rosiner (kan udelades)

Flødeost-glasur: 200 g naturel flødeost, 2 spsk vand, 50 g flormelis, 2 tsk fintrevet citronskal, 2 tsk friskpresset citronsaft

Pynt: hakkede hasselnødder, fintrevet citronskal

Gulerodskage:

  1. Pisk smør, farin og æg sammen.
  2. Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, hasselnødder og rosiner.
  3. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time ved 175°.
  4. Stil kagen til afkøling.

Flødeost-glasur:

  1. Skær flødeosten i mindre stykker og rør den sammen med vand, sukker, citronskal og -saft.
  2. Smør “glasuren” på den kolde gulerodskage og pynt med hasselnødder og revet citronskal.

Print denne post Print denne post