Æblepie

5 æbler (ca. ½ kg), 2 spsk smør, 1 dl brun farin 1 tsk stødt kanel, ½ tsk stødt muskatnød, ½ tsk stødt kardemomme

Dej: ¾ dl brun farin, 1½ dl havregryn, 1 dl hvedemel, 125 g smeltet smør

Tilbehør: ¼ liter vaniljecreme eller cremefraiche rørt med lidt vanillesukker

  1. Fjern kernehus på æblerne og skær i både.
  2. Svits æblerne på en pande med smør, farin og krydderier.
  3. Hæld derefter massen i en smurt bageform.

Dej:

  1. Bland farin, havregryn og mel.
  2. Hæld smørret i og rør til dejen smuldrer.
  3. Fordel dejen over æblerne.
  4. Bag æblepien midt i ovnen – i ca. 20 min. ved 225° – til den er gylden.

Serveres lun.

Print denne post Print denne post