Gulerodskage: 200 g blødt smør, 200 g brun farin, 3 æg, 200 g mel, 2 tsk stødt kanel, 2 tsk bagepulver, 5 fintrevne gulerødder, 75 g hakkede hasselnødder, 1½ dl rosiner (kan udelades)
Flødeost-glasur: 200 g naturel flødeost, 2 spsk vand, 50 g flormelis, 2 tsk fintrevet citronskal, 2 tsk friskpresset citronsaft
Pynt: hakkede hasselnødder, fintrevet citronskal
Gulerodskage:
- Pisk smør, farin og æg sammen.
- Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, hasselnødder og rosiner.
- Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time ved 175°.
- Stil kagen til afkøling.
Flødeost-glasur:
- Skær flødeosten i mindre stykker og rør den sammen med vand, sukker, citronskal og -saft.
- Smør “glasuren” på den kolde gulerodskage og pynt med hasselnødder og revet citronskal.