Langtidstegt kalvelårtunge

Til 6 personer inspireret af anden opskrift på ARLA.DK

1 afpudset kalvelårtunge (ca. 1 kg), 25 g smør, 1/2 tsk. groft salt og
friskkværnet peber

  1. Tør kødet og fjern eventuelle sener og hinder.
  2. Lad smørret blive gyldent i en pande.
  3. Brun lårtungen på alle sider (ca. 3 min. i alt).
  4. Læg kødet i en bradepande og drys med salt og peber.
  5. Steg lårtungen midt i ovnen.
  6. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur.
  7. Den skal være ca. 60-63°.
  8. Gem evt. stegeskyen til sauce og lad lårtungen hvile tildækket.

Kan f.eks serveres med hasselbach kartofler, whiskeysauce og grønne bønner i baconsvøb

Uge 5, 2016

Mandag:

Take-out Pizza men prøv i stedet Teriyaki-wok

Tirsdag: Forældremøde i 5.O, Farmor byder børnene på aftensmad, den stod vist på Hot-dogs

Hot-dogs

Onsdag:

Lasagne med blandet salat og flutes

Torsdag: Far er i Oslo, så vi skal have

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Fredag:

Stegte risnudler med tigerrejer

Lørdag: besøg af morfar

Roastbeef på lårtunge med hasselbach kartofler, whiskeysauce og rønne bønner i svøb

Søndag:

Hakkebøffer med linsesalat og rødbedeslaw (SB dec 16 opskrift lægges op)

Uge 4, 2017

Mandag: Victoria til Japansk

Laks i ovn med vasabi/sesamrub og ovnkartofler, dertil serveres nok en grøn salat og en cremefraiche-dressing

Tirsdag:

Mørbradgryde med ris og dampet grønt

Onsdag: Alexander til svømning, Victoria til Mangategning

Stegt flæsk med persillesauce

Torsdag:

Pasta Bolognese med grøn salat

Fredag: Brætspilsaften med Faster og Co

Små farsbrød med soltørrede tomater

Lørdag: Til mormor og mosters fødselsdag

Kold mad men prøv Hakkebøffer med estragonsmør og salat

Søndag:

Wraps med kylling og pestorisotto, der er nok lidt mere børnevenligt fyld til wrapsene på bordet ( tomater, agurker, cremefraiche, små frikadeller, majs og ærter), da det nok stadig er lidt et sats med pestorisottoen alene

Uge 3, 2017

Mandag: Jesper i Sverige, Victoria til Japansk, besøg af Faster og Co, plus farmor

Kylling på bund af kartofler med rosmarin i ovn med råkost og cremefraichedressing + noget godt brød

Tirsdag: Til Åbent hus på Næstved gymnasuim med Victoria

Æggekage i ovn med brunchpølser, bacon, godt brød fra Bageren og forskelligt grønt

Onsdag: Jesper muligvis i Esbjerg

Tarteletter med Kylling i asparges

Torsdag: Fri til at forberede ældstebarnets fødselsdag i weekenden

Fiskefrikadeller med hollandaise, bådkartofler og grøntsager

Fredag: Fri til at forberede ældstebarnets fødselsdag i weekenden

Stegt flæsk med persillesauce

Lørdag: Fødselsdagsbrunch for Victoria, så det bliver nok bare rester til aftens eller måske Pizza med kartoffel 

Scrambled eggs med bacon og brunchpølser,  Mormors boller, Havregrynsboller og- brød og XXXX endnu et groft brød med diverse oste og charcuteri, Krydderkartofler med brunchpølser, Kærnemælkspandekager med ahornsirup, samt Bananmuffins og  Mini-hindbærsnitter, Frugtsalat med råcreme, Yoghurt med akaciehonning og musli

og selvfølgelig marmelade, pålægschokolade og peanutbutter

Søndag:

ukendt menu endnu

Årets første sne

Så blev vi lige vækket kl. 07.13 af en meget glad Valdemar, der havde opdaget at der var faldet sne……HURRA

Han var frygtelig glad og måtte ud at kælke i baghaven i det alligevel sparsomme hvide, man kan da lige ane græsset nedenunder 🙂

 

Uge 2, 2017

Mandag: Victoria til Japansk

Pastasalat med sprød parmaskinke

Tirsdag:

Kylingefilet i parmaskinke med kartoffelkroketter og råkost, dertil nok en yoghurt- eller cremefraichedressing

Onsdag: Alexander til svømning, Victoria til Mangategning

Kold mad, med nystegte panerede rødspættefilet

Torsdag: Victoria til klaver

Teriyakikylling med edamamebønner og ris (fra min nye Spis Bedre blad)

Fredag: i byen til mad og driks med en veninde, de andre rammer nok Take-Out. men lav i stedet

Wokret med kalv, kokosmælk og karrypasta

Lørdag: Til Aksels fødselsag

Forloren hare med hvide kartofler og dampet blomkål

Søndag: Sundayroast…..

Flæskesteg med all the trimmings

Boeuf bourguignon

Fundet i et af mine SpisBedre blade

Tid: 30 minutter. Kogetid: Mindst 1½ time, gerne længere.

1 kg okseinderlår, 100 g røget bacon i et helt stykke, 300 g gulerødder, 3 løg, 50 g smør til stegning, salt og friskkværnet peber,
3 spsk hvedemel, 3 fed hvidløg, ½ dl cognac, 1 flaske rødvin, 1 krydderbuket bundet af timian, rosmarin, laurbærblade, persille

Tilbehør: 800 g kogte eller ovnstegte kartofler

  1. Skær kødet i store tern på ca. 5 x 5 cm. Skær bacon i små tern på ca. 1 x 1 cm.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.
  3. Pil løgene, og skær dem i tykke både.
  4. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og brun kødet ad flere omgange.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Læg det brunede kød til side på en tallerken, og lad gryden være varm.
  7. Steg løg, gulerødder og bacon i gryden, til baconen er sprød
  8. Kom oksekødet tilbage i gryden.
  9. Drys med mel, tilsæt hakket hvidløg, og vend godt rundt.
  10. Tilsæt cognac, og lad det bruse af.
  11. Hæld rødvin i gryden, og læg krydderbuketten ned i gryden.
  12. Skru ned for varmen, og læg låg på gryden.
  13. Lad retten småkoge i mindst 1½ time, men meget gerne længere. Server med kartofler
Print denne post Print denne post

 

Madspild……

Madspild skal vi have mindre af……

I dag lavede vi lige en Boeuf Bourguignon, af resterne fra nytårs-aftens fonduerester. Så nu ligger det i fryseren til vi engang her i januar har brug for nem , hurtig og lækker mad….mmhhh