Mørbradgryde

400 – 500 g mørbrad – afpudset og skåret i 1 cm tykke skiver
mel, salt, peber, 200-250 g champignon skåret i kvarte, 3 spsk. tomatpure, 3 dl piskefløde, 3 dl vand, en ½ pose perleløg, evt. 200 g bayerske pølser – skåret i stykker på ca. 4 cm. , 1 – 2 tsk. paprika, evt. chili, evt. 1 spsk. ketchup, 200 g bacontern,  evt. lidt hakket persille.

  1. Steg bacontern sprøde.
  2. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Svits perleløg nogle minutter og tag op og sæt til side.
  4. Tilsæt eventuelt lidt olie i gryden og steg så champignon til de er godt brune hele vejen rundt, tag dem op af gryden og sæt til side.
    Tilsæt en blanding af smør og olie.
  5. Mens smørret bruser af vendes mørbradskiverne i en blanding af mel, salt og peber.
  6. Brun mørbradstykkernes godt på begge sider.
  7. Hæld champignon og perleløg tilbage i gryden sammen med tomatpure, paprika, vand, fløde og evt. chili og ketchup.
  8. Lad det simre i en 15 – 20 minutter eller indtil kødet er mørt.
  9. Tilsæt pølserne inden servering – De behøver kun at koge med et par minutter.
  10. Smag til og kom så bacon og eventuelt lidt hakket persille på toppen og server sammen med ris
Print denne post Print denne post