Ingredienser
800 g oksefilet, 3-4 spsk edelsüss paprika, 3-4 løg, 2 spsk smør, 300 g champignon, 5-6 tykke skiver bacon, 2 spsk koncentreret tomatpuré, ½ liter fløde, Salt og peber
- Skær oksefileten i strimler på størrelse med en lillefinger og vend dem grundigt i paprika.
- Hak løgene og steg dem klare i smør i en stor gryde, gerne en smedejernsgryde. Når de er klare, tag dem op og sæt til side.
- Skær bacon i mindre stykker og steg dem gyldne, men ikke for sprøde. Tag baconen op og sæt den til side.
- Rens og skær champignonerne i tynde skiver.
- Steg dem på en separat pande i lidt smør, og sæt dem til side.
- Brun kødstrimlerne over høj varme i det fedt, der er tilbage i gryden. Tilsæt evt. lidt olie, hvis nødvendigt, men pas på, at paprikaen ikke brænder på.
- Når kødet begynder at blive fast, tilsæt tomatpuré og lad det brune med i et minut.
- Hæld fløden i og giv det et kort opkog.
- Tilsæt de klarede løg, bacon og de stegte champignoner.
- Varm det hele igennem og smag til med salt og peber.