Til Helvede med det hele…..

Man må sige at somme tider, så har vi det sådanne herhjemme…..Til Helvede med det hele.

2012 har bragt vores familie ubeskrivelig stor sorg, da vi har mistet to af vores allernærmeste venner med blot 5 ugers mellemrum. Man går jo helt i stå…..hvilket bloggen jo også bærer præg af !!!!!

Men nu skal det være slut med al den ulykke, jeg har forbudt venner og familie at dø og komme ud for andre væmmelige sager i de næste mange, mange, mange år, for nu kan det være nok.

Vi bliver aldrig de samme mennesker igen, men med tiden vil vi igen kunne opfatte os selv som hele mennesker og det kan vi nok især takke vores familier og fantastiske vennekreds for.

Nå, men vi har herhjemme aftalt, at målet må være at komme styrket ud af alt det her……….så det arbejder vi på i stor stil.

Så er barslen slut…..

Lørdag den 4. Februar var den sidste dag i min og Valdemars barsel…..hulk og snøft…..så må undertegnede ud af ammetågerne og tilbage i det pulserende liv igen.

Hårdt bliver det, det er jeg sikker på.

I sidste uge var jeg været oppe på mit dejlige arbejde og arrangeret min opstart med 4 arbejdsdage om ugen og ferie eller omsorgsdage hver onsdag frem til medio juni…..så skulle der være en god chance for at hele menageriet er oppe og køre igen med to forældre på job og tre søde poder der skal i skole/dagpleje og til spejder og musik og legeaftaler. Vel at mærke måske endda også velkoordineret med indkøb og madlavning og tøjvask og rengøring og havearbejde og deltagelse i sociale tiltag som madklub og vennebesøg og skolearrangementer og skovture/geocaching og ture til svømmehallen og og og…..meget meget mere.

Uge 6, 2012

604345_old_recipe_card.jpg

Hele ugen skal bruges på at træne barnevognssovning og mad/drikke på ske og i kop med Valdemar, så vi kan blive klar til opstart i dagpleje den 20.   ……

Mandag: Bage rugbrød og boller

Bankekød med  Grov kartoffelmos

Tirsdag: Victoria til Guitarundervisning, husbonden spiser ved en ven

Kold mad (ristet torskerogn, lun leverpostej med bacon)

Onsdag: Børn til Spejder

Svensk pølseret /kold mad

Torsdag: Alexander til Musikværksted, sundhedsplejerske med Alexander, og vi skal i vores lille madklub men prøv

Chilideller med tomatsalsa og ris

Fredag: Disney-hygge med ungerne og vinterferien er begyndt idag ….hurra….vi fejrer det med

Mormors pandekager med is

Lørdag: Flytte for farfar og derefter fødselsdagsfest hos gode venner 🙂 Prøv

Mørbrad med bønnespirer, squash og karry

Søndag: Flytte for farfar

Laksefrikadeller (fars fra fiskehandleren) og tilbehør som i denne opskrift Laks med rosmarinkartofler

Sidder lige og kigger på madopskrifter …..

Sidder lige og kigger på madopskrifter…for nu er barslen jo ved at være slut og vi må altså i gang igen med det strukturerede liv og derfor må madplanerne frem igen, de er jo til stadighed et projekt for mig 🙂

Entrecôte med ovnbagt kartoffelsalat, sennepsdressing og gedeost er da nok lige noget vi skal have i løbet af februar….og måske også lige en (Hurtig) chokoladekage med kokoslåg. Ja for ikke lige at nævne Karrykylling med kartofler og gulerødder, Langtidshævede gulerodsboller, Brød med havregryn og rugkerner, Hvid chokolademousse, Chokolademousse, og Speltboller.

Entrecôte med ovnbagt kartoffelsalat, sennepsdressing og gedeost

Kartoffelsalat: 1 kg nye kartofler, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, 1 squash, 1 rød peber, 1 gul peber, 1 pose spæde rødbedeblade, 1 potte basilikum, 200–300 g gedeost i stykker

Dressing: 4 spsk. dijonsennep, 3 spsk. citronsaft, 3 spsk. vand, 1-2 spsk. olivenolie, salt og friskkværnet peber

Kød: 4 skiver entrecôte (à 150–200 g), salt og friskkværnet peber

Dressing:

  1. Bland i mellemtiden alle ingredienserne til dressingen. Skyl mangolden, pluk basilikumbladene af og skær gedeosten i skiver

Kartoffelsalat:

  1. Sæt ovnen på 225°.
  2. Skyl blot kartoflerne.
  3. Tør dem med et viskestykke.
  4. Hæld olie i en bradepande, vend kartoflerne deri og salt derefter kartoflerne.
  5. Sæt bradepanden i ovnen ca. 10 min.
  6. Skyl squash og peberfrugter.
  7. Halver squashen og skær den i trekantede stykker, på størrelse med kartoflerne.
  8. Rens og halver peberfrugterne. Del dem yderligere en gang og skær i trekanter.
  9. Læg squash og peber i bradepanden med kartofler.
  10. Steg i yderligere 15–20 min.
  11. Tag de ristede grøntsager ud og hæld dem op i et fad.
  12. Vend rødbedeblade og basilikum i, og bland med halvdelen af dressingen.
  13. Put gedeosteskiverne i salaten, så de smelter let.

Kød:

  1. Kom salt og peber på begge sider af kødet.
  2. Grill på en varm pande eller på grillen 1–2 min. på hver side.
  3. Server straks med den ristede salat og resten af dressingen.

Print denne post Print denne post

Karrykylling med kartofler og gulerødder

Karrykylling: 500 g kartofler, 3 gulerødder, 1 løg, 2 spsk. olie, 2 tsk. karry, 2 dl boullion, 1 ds. light kokosmælk, 2 spsk mel, 500 g kyllingefilet, 2 spsk citron- eller limesaft, 1 spsk sukker, 2 spsk soya, 1 spsk friskrevet ingefær, salt, peber.

Pynt: frisk koriander

Ris: naturris kogt efter anvisningerne på pakken

Karrykylling:

  1. Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
  2. Skræl og skær gulerødderne i skiver og hak løget.
  3. Svits kartofler, gulerødder og løg i olien i ca. 2 minutter. Tag grønsagerne op.
  4. Tilsæt karry og svits kort.
  5. Brun kyllingeternene i karryen. tilsæt citronsaft, sukker, soya og ingefær og svits et minuts tid.
  6. Tilsæt boullion og kog op.
  7. Ryst kokosmælk og mel godt sammen og hæld det i retten under omrøring.
  8. Lad retten koge til kartoflerne er møre. krydr med salt og peber efter smag

Print denne post Print denne post