Hvid chokolademousse

200 g god hvid chokolade, 4 pasteuriserede æggeblommer, 4 spsk sukker, 3 pasteuriserede æggehvider, 3 1/2 dl piskefløde, 3 husblas udblødt i koldt vand.

Pynt: flødeskum, og reven usprøjten citronskal og lidt friske blåbær måske

  1. Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen.
  2. Pisk blommer og sukker cremet.
  3. Smelt den udblødte husblas i mikroovnen og hæld den i sukker/blommeblandingen.
  4. Rør chokoladen i.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
  6. Pisk fløden til en let skum og vend også den i chokoladeblandingen. Kom moussen i portionsglas eller en stor skål.
  7. Dæk moussen med husholdningsfilm og stil den på køl i 2-4 timer.
  8. Inden servering pyntes moussen med flødeskum og revet citronskal.

Print denne post Print denne post