Opskrift fundet i “Jul” af Camilla Plum
Smager bedst de første 3-4 dage efter bagningen
350 g smør, 500 g mel, 220 g flormelis, 1/2 tsk groft salt, fintrevet skal af 2 økologiske citroner, 1 1/2 spsk friskstødt kardemomme
Desuden 100 g flormelis til trilning
- Kog smørret, til det er smeltet og nøddebrunt, men heller ikke mere. Lad det stå, væk fra varmen, mens de øvrige ingredienser blandes i en skål.
- Hæld smørret uden bundfaldet i skålen og bland med en ske til det er jævnt. Det ligner overhovedet ikke en dej, men nærmere en mislykkedes opbagning. Men det er som det skal være 🙂
- Kagerne formes til uregelmæssige klumper ved at tage en spiseskefuld op i håndfladen og klemme sammen. Det er vigtigt de er lidt uregelmæssige og knoklede, ikke runde.
- Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 ° i 10 minutter.
- Køl kagerne af og tril dem derefter i flormelis, til de ligner små snebolde.