Rødvinskogt mørbrad

2 små svinemørbrader eller 1 stor, 150 g bacon i tern, 500 g  champignon, ½ flaske god rødvin, salt, peber

Sovs: ½ l fløde, Skal af ½ økologisk citron, saft af 1/3 citron, jævning (Maizena), kulør, salt, peber

Tilbehør: Ris, kogt efter anvisningen på pakken, eller råstegte kartofler, grønne bønner, lækkert brød

  1. Svits bacon i en stor gryde.
  2. Tag baconen op og svits champignonerne i baconfedtet. Tag champignonerne op.
  3. Rens mørbrad for fedt og hinder, og krydr let med salt og peber.
  4. Brun mørbraden på alle sider i resten af baconfedtet ved stærk varme.
  5. Skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbraden er 1/3 – 1/2 dækket.
  6. Lad retten simre i ca. 30 minutter.
  7. Tag kødet op, pak det i stanniol, og lad det hvile, mens sovsen tilberedes.

Sovs:

  1. Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedtet.
  2. Tilsæt fløde, jævn sovsen, og giv den kulør.
  3. Smag til med salt, peber, citronskal, og saft.
  4. Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på et fad med en smule sovs over.
  5. Serveres med valgfrit tilbehør.
Print denne post Print denne post