2 små svinemørbrader eller 1 stor, 150 g bacon i tern, 500 g champignon, ½ flaske god rødvin, salt, peber
Sovs: ½ l fløde, Skal af ½ økologisk citron, saft af 1/3 citron, jævning (Maizena), kulør, salt, peber
Tilbehør: Ris, kogt efter anvisningen på pakken, eller råstegte kartofler, grønne bønner, lækkert brød
- Svits bacon i en stor gryde.
- Tag baconen op og svits champignonerne i baconfedtet. Tag champignonerne op.
- Rens mørbrad for fedt og hinder, og krydr let med salt og peber.
- Brun mørbraden på alle sider i resten af baconfedtet ved stærk varme.
- Skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbraden er 1/3 – 1/2 dækket.
- Lad retten simre i ca. 30 minutter.
- Tag kødet op, pak det i stanniol, og lad det hvile, mens sovsen tilberedes.
Sovs:
- Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedtet.
- Tilsæt fløde, jævn sovsen, og giv den kulør.
- Smag til med salt, peber, citronskal, og saft.
- Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på et fad med en smule sovs over.
- Serveres med valgfrit tilbehør.