Rødvinskogt mørbrad 4 pers

2 små svinemørbrader eller 1 stor, 150 g bacon i tern, 500 g champignon, ½ flaske god rødvin, salt, peber

sovs:: ½ l. fløde, skal af ½ øko-citron, saft af 1/3 citron, jævning (Maizena), kulør, salt, peber

Tilbehør: ris kogt efter anvisningen på pakken, eller råstegte kartofler, grønne bønner og lækkert brød

Svits bacon i en stor gryde, tag bacon op og svits champignonerne i baconfedtet. Tag champignonerne op. Rens mørbrad for fedt og hinder, krydder let med salt og peber. Brun mørbrad på alle sider i resten af baconfedtet ved stærk varme, skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbrad er 1/3 – 1/2 dækket. Lad retten simre i ca. 30 minutter. Tag kødet op, pak det i staniol og lad hvile, mens sovsen laves.

Sovs: Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedt, tilsæt fløde. Jævn og giv kulør, smag til med salt, peber og citronskal og saft. Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på fad med en smule sovs over.

Print denne post Print denne post