Grønt med mager dip

Grøntsagsstave: 3 gulerødder 1/2 agurk, 200 g blomkål, 2 rød snack peberfrugt

Dip: 3 dl kvark 0,5%, salt og peber. Valgfrie krydderurter eks. hakket persille, hakket dild, fintsnittet purløg eller dine favorit krydderier i dippen, f.eks. chili, paprika, oregano eller basilikum.

  1. Skær grøntsagerne i fine stave, og rør kvark med krydderier og smag til med salt og peber.

Print denne post Print denne post

Grissini

25 g gær, 1 dl lunkent vand, 225g hvedemel, 1 knivspids sukker, 1 tsk salt, 1 spsk olivenolie

Bland gær med vand og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, olie og 2/3 af melet. Bland med en ske, indtil dejen samler sig. Tag dejen fra skålen og ælt, mens du tilsætter resten af melet lidt efter lidt.
Ælt i ca. 10 minutter, indtil dejen er elastisk.
Del dejen i  klumper på størrelse med en valnød og rul hver af disse til en lang pølse (ca. 1 cm. tyk). Læg grissinierne på bagepapir på en kold bageplade og lad dem hæve tildækket i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C, og bag dine grissini i 15 minutter, vend dem, når halvdelen af tiden er gået – for at få dem helt sprøde og lækre.

Serveres afkølet med forskellige dips, Aioli, pestoer og/eller tapenader

Print denne post Print denne post

Uge 1, 2014

604345_old_recipe_card.jpg

Så starter det nye år 2014, må det bringe os mange gode madoplevelser

Og hurra jeg har ferie med mine søde børn hele ugen…..husbonden må desværre på job en dag eller to

Mandag: Ferie

Svinekød i soyasauce

Tirsdag: NUTÅRSAFTENS DAG, vi har delt opgaverne med vores søde gæster

Forret en masse forskellige tapas : Tapas med soltørret tomat, Ristet Chorizo, aioli, Grissini, med forsk tapanade, forskellige oliven, Tapas med serano, Breasola Tapas

Hovedret Oksemørbrad, med små lækre rosmarin eller timiankartofler i ovn, linsesalat og cognacsauce

Dessert Portionsanrettet Isdessert indkøbt i Superbrugsen

Kl. 24 hjemmelavet kransekage og petifours fra Køge

Onsdag: NYTÅRSDAG

Rester fra Nytårsmiddagen evt suppleret med Hotdogs

Torsdag: Tror vi skal en tur på museum, så maden skal være ultranem

Krydderbøffer med Dijonsauce

Fredag: Alexander har ven på besøg

Deep pan pizza med blommetomater, mozarella og parmaskinke

Lørdag: Victoria har veninde til overnatning

Lasagne med blandet salat og flutes og hvidløgssmør

Søndag:

Mørbrad med bagte kartofler

Tapas med soltørret tomat

250 g Karolines Køkken® Kvark fromage blanc 1%, 50 g finthakkede soltørrede tomater, 1 lille knust fed hvidløg, ½ tsk sukker, ½ tsk groft salt, friskkværnet peberPynt: 1 dl klippet frisk purløg
Tilbehør: 250 g ristet rugbrød og tortillas
  1. Kom kvarken i en skål og rør tomater, hvidløg, sukker, salt og peber i.
  2. Stil tapas med soltørret tomat tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen: Drys med purløg.

Print denne post Print denne post

 

Tapas med Serano

4 skiver serrano skinke – tyndt skåret, 8 stenfri, grønne vindruer – i halve, 16 tern hvid ost i saltlage 20%, fx Apetina® – afdryppede, 16 tandstikkere, groftkværnet peber.

  1. Del skinken i 4 stykker.
  2. Rul hvert stykke sammen til en lille rulle.
  3. Læg en halv vindrue og et stykke hvid ost på hvert stykke skinke og stik en tandstikker igennem.
  4. Drys med peber.

Anret de små tapas på fade.

Print denne post Print denne post

Bresaola tapas

1/2 agurk uden kerner i små tern, 2 spsk creme fraiche 18 %, 2 tsk Philadelphia flødeost, lidt frisk timian, 1/2 fed knust hvidløg, lidt hvidvinseddike, salt, peber, 4 skiver Bresaola, ristet brød skåret i små stykker

  1. Alle ingredienserne (pånær Bresaola) røres sammen og fordeles på stykker ristede stykker brød.
  2. Pynt med et lille stykke Bresaola øverst og lidt finthakket agurk.

Print denne post Print denne post

Mere juleferiehygge

27/12 På job 8-12.30 og så julefrokost ved Farmor…..mhmm dejlig mad og godt selskab, da vi skal være sammen med Faster og Co,

28/12 Julefrokost ved morfar sammen med moster og mormor – mere hygge på bedding. Må nok lige en tur ud og bytte et par julegaver om formiddagen – ikke den mest fantastiske beskæftigelse, men der er lige et par dubletter og lit tøj der ikke helt passer i str 🙂

29/12 Mere hygge i godt selskab med gode venner

Julen 2013

Juledagene, hvad går de egentlig med ? når den travle familie har fri ……

23/12 arbejde til kl 15.30, på apoteket, handle og så hjem og lave flæskesteg for morfar, med “all the trimmings”. Godt farmor kan hjælpe til med både pasning af de store poder og sætte stegen i ovnen…..Kl 18 hygge med morfar, mormor, moster og farmor, pakkeleg og godter

24/12 Hjemmehygge med julefilm på fjerneren, pakke de sidste gaver ind, rydde op, lave ris ala mande, sætte juletræ op og pynte det så fint. Se Disneys Juleshow, spise lækker julemiddag med både flæskesteg og and ved mormor og slutte så dagen af hjemme med sang og dans om juletræet, gavefest og hygge

25/12 Officiel “Bliv-hjemme-i-nattøj-hele-dagen-og-leg-med-dine-julegaver-dag” vi har dagen igennem tøffet rundt i nattøj hele bundtet, der er blevet leget med LEGO Playmobil, set TV (netflix), klippet og klistret, lige været en tur på julevisit hos farfar, haft kort besøg af morfar og moster og ja bare slappet af, det kan godt være lidt svært for forældre, der er vant til at hænge i en klokkestreng, men vi bliver bedre og bedre til det 🙂

26/12 Mere afslappende hjemmehygge, måske lidt vasketøj og planlægning af nytårsaften