Boeuf saute Stroganoff

Ingredienser
800 g oksefilet, 3-4 spsk edelsüss paprika, 3-4 løg, 2 spsk smør, 300 g champignon, 5-6 tykke skiver bacon, 2 spsk koncentreret tomatpuré, ½ liter fløde, Salt og peber

  1. Skær oksefileten i strimler på størrelse med en lillefinger og vend dem grundigt i paprika.
  2. Hak løgene og steg dem klare i smør i en stor gryde, gerne en smedejernsgryde. Når de er klare, tag dem op og sæt til side.
  3. Skær bacon i mindre stykker og steg dem gyldne, men ikke for sprøde. Tag baconen op og sæt den til side.
  4. Rens og skær champignonerne i tynde skiver.
  5. Steg dem på en separat pande i lidt smør, og sæt dem til side.
  6. Brun kødstrimlerne over høj varme i det fedt, der er tilbage i gryden. Tilsæt evt. lidt olie, hvis nødvendigt, men pas på, at paprikaen ikke brænder på.
  7. Når kødet begynder at blive fast, tilsæt tomatpuré og lad det brune med i et minut.
  8. Hæld fløden i og giv det et kort opkog.
  9. Tilsæt de klarede løg, bacon og de stegte champignoner.
  10. Varm det hele igennem og smag til med salt og peber.

Farmors grydestegte kylling

Kylling: 2 hele kyllinger på 1300 -1400 g, salt og friskkværnet peber, 2 spsk smør, 2 bundter persille , 1 liter kyllingefond, kulør, 1/4 l fløde, 1-2 dl sødmælk, Maizena og koldt vand, ribsgelè

Tilbehør: Kogte kartofler, Skysauce, Farmors råsyltede agurker, ribsgele og franske kartofler

  1. Krydr kyllingen indvendigt med salt og friskkværnet peber
  2. Læg en spsk smør og 1 bundt kruspersille i hver kylling
  3.  Luk kyllingene med kødpinde
  4. Brun kyllingerne godt af i en stegegryde enkeltvis
  5. Kog gryden af med 1 liter kyllingefond
  6. Læg kyllingerne ned i gryden igen
  7. Tilsæt kulør
  8. Steg nu kyllingerne under låg ved middel varme i 1-1½ time, vend dem 4 gange undervejs
  9. Tilbered Farmors råsyltede agurker og  kog kartofler mens kyllingen steger
  10. Når kyllingerne er møre,  tages de op og holdes varme i ovnen tildækkede ved 60-80 grader, mens saucen forberedes
  11. Sigt stegeskyen og kog op
  12. Tilsæt sødmælk og fløde, kulør, ribsge, salt og peber og kog op
  13. Jævn med en blanding af Maizena og koldt vand
  14. Smag til
  15.  Parter kyllingen og anret på et fad
  16.  Server

[Print_link]

 

 

 

Butter Chicken

Ingredienser
600 g kyllingebryst, filet eller lignende, 1 dåse hakkede tomater, 3 spsk tomatkoncentrat, 25 g smør, 1 løg, grofthakket, 3 fed hvidløg, hakket, 2 cm ingefær, fintrevet (ca. 1 spsk), 2 tsk garam masala,
1 tsk koriander stødt, 1 tsk spidskommen stødt, 1 tsk mild chilipulver, 1 tsk gurkemeje, ½ spsk sukker, 4-5 dl piskefløde (juster efter hvor meget sauce du ønsker), Salt og peber, Olie til stegning

  1. Skær kyllingen i store tern, krydr med salt og peber, og steg stykkerne gyldne i lidt olie.
  2. Stykkerne skal ikke være gennemstegte, bare gyldne. Sæt dem til side efter stegning
  3. Smelt smørret sammen med en spsk olie i en gryde, og steg løgene klare.
  4. Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og varm igennem i et par minutter uden at lade det brune.
  5. Tilsæt tomater og fløde
  6. Rør tomatkoncentrat i, og lad det varme med i et minuts tid.
  7. Tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde og sukker. Lad det simre kortvarigt.
  8. Brug en stavblender til at blende saucen glat, eller hæld den i en blender. Hæld saucen tilbage i gryden, og lad den koge op i 5-8 minutter.
  9. Kom kyllingestykkerne tilbage i saucen, og lad dem simre i ca. 10 minutter, indtil de er gennemstegte og saftige.

Pulled pork lavet i ovn

Dry rub: 50 g brun farin, 50 g paprika, 2 spsk. friskkværnet peber, 2 spsk., havsalt i flager, 1 tsk. hvidløgspulver, 1 tsk. løgpulver, 1 tsk. chipotle (eller anden røget chili)

Pulled pork: 1 nakkesteg på ca. 2 kg, 2 liter vand, 130 g salt, 1 dl røget whisky valgfrit), 2 laurbærblade, 2 stjerneanis

Vinegarsauce: 1 dl æblecidereddike, 1 dl ufiltreret æblemost, 0,25 dl ketchup, 25 g brun farin, 1 tsk. chiliflager (kan udelades), 2 tsk. havsalt (smag til), 1 tsk. friskkværnet peber (smag til)

Start med at springe nakkefileten dagen før:

  1. Koge vandet og tilsæt salt, laurbærblade og stjerneanis.
  2. Giv whisky et opkog og sæt ild til den (vær forsigtig med emhætten!).
  3. Når alkoholen er brændt af, tilsættes den saltlagen.
  4. Lad lagen køle af, og læg nakkefileten i den.
  5. Dæk til med film og stil den i køleskab i mindst 8-10 timer.
  6. Tag nakkefileten op af lagen og tør det godt af.
  7. Gnid den grundigt ind i dry rubben og pak det ind i husholdningsfilm.
  8. Lad det hvile i køleskabet natten over.

Dag 2:

  1. Tidligt næste morgen pakker du kødet ud og sætter det i en kold ovn.
  2. Sæt ovnen på 110 grader 8(ikke varmluft) og lad stegen få mindst 12-14 timer.
  3. Når kødet når en kernetemperatur på 90-95 grader, tager kødet  ud og trækker det fra hinanden med to gafler.
  4. Bland alle ingredienserne til vinegarsaucen sammen og giv dem et opkog.
  5. Køl af og hæld den over det over køddet.