Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)
1 dl kogende vand, 3 dl vand, 2 dl kærnemælk, 50 g gær, 1 spsk salt, 2 spsk sirup, 2 spsk rapsolie, 300 g groft rugmel, 80 g havregryn, ca 400 g hvedemel, lidt kærnemælk til pensling, kornflager/hørfrø/sesamfrø til pynt
- Kom kogende vand, koldt vand og kærnemælk i en skål.
- Opløs gæren heri, og tilsæt salt, sirup og rapsolie.
- Rør rugmel og havregryn i dejen, og ælt den derefter med hvedemelet. Dejen skal stadig være lidt fugtig.
- Vælt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bred den ud med håndfladen til en firkant på ca 25×40 cm.
- Rids med en skarp kniv, så der kommer 16 felter.
- Pensl med kærnemælk, og drys med kornflager, hørfrø og sesamfrø.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 45 minutter.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Bag brødet i midten af den varme ovn i ca. 30 minutter.