Brydebrød med rug (ca. 16 stykker)

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

1 dl kogende vand, 3 dl vand, 2 dl kærnemælk, 50 g gær, 1 spsk salt,  2 spsk sirup, 2 spsk rapsolie, 300 g groft rugmel, 80 g havregryn, ca 400 g hvedemel, lidt kærnemælk til pensling, kornflager/hørfrø/sesamfrø til pynt

  1. Kom kogende vand, koldt vand og kærnemælk i en skål.
  2. Opløs gæren heri, og tilsæt salt, sirup og rapsolie.
  3. Rør rugmel og havregryn i dejen, og ælt den derefter med hvedemelet. Dejen skal stadig være lidt fugtig.
  4. Vælt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bred den ud med håndfladen til en firkant på ca 25×40 cm.
  5. Rids med en skarp kniv, så der kommer 16 felter.
  6. Pensl med kærnemælk, og drys med kornflager, hørfrø og sesamfrø.
  7. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 45 minutter.
  8. Tænd ovnen på 175 grader.
  9. Bag brødet i midten af den varme ovn i ca. 30 minutter.
Print denne post Print denne post