Græske lammefrikadeller med couscous og hummus

Fra et af mine Magasinet Mad blade 09/2013

Lammefrikadeller: 125 g couscous, 2½ dl kogende grøntsagsboullion, 600 g hakket lammekød, 1 citron – usprøjtet, 2 spsk. finthakket frisk rosmarin, salt og friskkværnet peber, 150 g fetaost, 3 spsk. vindruekerneolie til stegning

Hummus: 1 ds. kikærter, 2 limefrugter – usprøjtede, 1 fed hvidløg, 1 tsk spidskommen, 1 spsk tahin, 6-8 spsk olivenolie

Til servering: 8 små tomater, fx daddeltomater, 250 g frisk babyspinat, 4 store fladbrød, 1 lille bundt mynte

Lammefrikadeller:

  1. Hæld couscoussen i en skål.
  2. Hæld den kogende bouillon over, og dækskålen med husholdningsfilm.
  3. Lad det trække i 10 minutter.
  4. Rør grundigt i couscoussen med en gaffel, så kornene løsner sig.
  5. Rør det hakkede lammekød sammen med couscoussen.
  6. Riv skallen af citronen fint, og rør det i lammekødet sammen med finthakket rosmarin, salt og peber.
  7. Smuldr fetaosten, og rør den i farsen.
  8. Form farsen til ca. 25 små, flade frikadeller.
  9. Opvarm olien på en slip let-pande, og steg lammefrikadellerne ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.

 

  1. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Skyl og tør babyspinaten.
  2. Smør fladbrødene med et godt lag hummus, og fyld dem med lammefrikadeller, tomater, babyspinat og frisk mynte.
  3. Servér straks.
Print denne post Print denne post