Fra et af mine Magasinet Mad blade 09/2013
Lammefrikadeller: 125 g couscous, 2½ dl kogende grøntsagsboullion, 600 g hakket lammekød, 1 citron – usprøjtet, 2 spsk. finthakket frisk rosmarin, salt og friskkværnet peber, 150 g fetaost, 3 spsk. vindruekerneolie til stegning
Hummus: 1 ds. kikærter, 2 limefrugter – usprøjtede, 1 fed hvidløg, 1 tsk spidskommen, 1 spsk tahin, 6-8 spsk olivenolie
Til servering: 8 små tomater, fx daddeltomater, 250 g frisk babyspinat, 4 store fladbrød, 1 lille bundt mynte
Lammefrikadeller:
- Hæld couscoussen i en skål.
- Hæld den kogende bouillon over, og dækskålen med husholdningsfilm.
- Lad det trække i 10 minutter.
- Rør grundigt i couscoussen med en gaffel, så kornene løsner sig.
- Rør det hakkede lammekød sammen med couscoussen.
- Riv skallen af citronen fint, og rør det i lammekødet sammen med finthakket rosmarin, salt og peber.
- Smuldr fetaosten, og rør den i farsen.
- Form farsen til ca. 25 små, flade frikadeller.
- Opvarm olien på en slip let-pande, og steg lammefrikadellerne ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både. Skyl og tør babyspinaten.
- Smør fladbrødene med et godt lag hummus, og fyld dem med lammefrikadeller, tomater, babyspinat og frisk mynte.
- Servér straks.