Helstegt kylling og rissalat med bønner og artiskokhjerter

Helstegt kylling og rissalat med bønner og artiskokhjerter

Fundet i et af mine Magasinet Mad 09/2013

Kylling: 1 kylling, ca. 1.500 g, salt og friskkværnet peber, 2 citroner – usprøjtede, 2 fed hvidløg, 1 rød chili,
2 spsk. tørret oregano, 2-3 spsk. olivenolie, 2 dl hvidvin
Rissalat: 400 g risblanding med vilde ris, 250 g grønne bønner, 1 dåse artiskokhjerter
1 potte basilikum

Kylling:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Rens kyllingen, og læg den i en bradepande med brystet opad. Krydr med salt og peber.
  3. Pres saften af 1 citron udover.
  4. Skær den anden citron i skiver, skær hvidløg og chili i tynde skiver, og fordel dem oven på kyllingen.
  5. Krydr med oregano, og hæld olivenolie og hvidvin over kyllingen.
  6. Steg kyllingen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og gennemstegt.
  7. Når du stikker med en gaffel på det tykkeste sted, skal kødsaften være klar, ikke rødlig.

Rissalat:

  1. Kog risene efter pakkens anvisning.
  2. Nip og skyl bønnerne. Lad dem dampe sammen med risene i gryden i de sidste 5 minutter af risenes kogetid.
  3. Hæld vandet fra gryden, og hold ris og bønner varme.
  4. Lad artiskokhjerterne dryppe af, skær dem i kvarter, og vend dem med grofthakket basilikum, ris og bønner.
  5. Servér straks som tilbehør til kyllingen.
Print denne post Print denne post