Fundet i et af mine Magasinet Mad 09/2013
Kylling: 1 kylling, ca. 1.500 g, salt og friskkværnet peber, 2 citroner – usprøjtede, 2 fed hvidløg, 1 rød chili,
2 spsk. tørret oregano, 2-3 spsk. olivenolie, 2 dl hvidvin
Rissalat: 400 g risblanding med vilde ris, 250 g grønne bønner, 1 dåse artiskokhjerter
1 potte basilikum
Kylling:
- Tænd ovnen på 200°.
- Rens kyllingen, og læg den i en bradepande med brystet opad. Krydr med salt og peber.
- Pres saften af 1 citron udover.
- Skær den anden citron i skiver, skær hvidløg og chili i tynde skiver, og fordel dem oven på kyllingen.
- Krydr med oregano, og hæld olivenolie og hvidvin over kyllingen.
- Steg kyllingen i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og gennemstegt.
- Når du stikker med en gaffel på det tykkeste sted, skal kødsaften være klar, ikke rødlig.
Rissalat:
- Kog risene efter pakkens anvisning.
- Nip og skyl bønnerne. Lad dem dampe sammen med risene i gryden i de sidste 5 minutter af risenes kogetid.
- Hæld vandet fra gryden, og hold ris og bønner varme.
- Lad artiskokhjerterne dryppe af, skær dem i kvarter, og vend dem med grofthakket basilikum, ris og bønner.
- Servér straks som tilbehør til kyllingen.