frisk pasta med parmaskinke og ostesauce

Frisk pasta med parmaskinke og ostesauce

Fundet i et af mine Magasinet Mad 09/2013

6 skiver parmaskinke, 250 g små tomater, 100 g rucola, 500 g frisk pasta. 40 g ristede pinjekerner

 

Ostesauce: 25 g smør, 3 spsk. hvedemel, 5 dl mælk, 1 knivspids revet muskatnød, 1 nip cayennepeber, salt og friskkværnet peber, 50 g cheddarost, 50 g Primadonna-ost

 

Ostesauce:
  1. Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt mel, og rør konstant, til blandingen samler sig.
  2. Skru ned til svag varme, og rør mælken i lidt ad gangen. Rør hele tiden.
  3. Smag til med muskatnød, Cayennepeber, salt og peber.
  4. Riv de 2 slags ost, og rør dem i saucen, til de smelter.
  5. Hold saucen varm.
Øvrigt:
  1. Tænd ovnen på 200º. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter.
  2. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Skyl og tør rucolaen.
  3. Kog pastaen. Hæld pastaen over i en sigte, og lad den dryppe af.
  4. Hæld herefter pastaen tilbage i gryden, og vend den sammen med ostesaucen.
  5. Vend tomater og rucola i, og anret pastaen i en serveringsskål.
  6. Drys med ristede pinjekerner, og top med sprød parmaskinke knust i mindre stykker.
  7. Servér straks.