Opskrift: Louisa Lorang fra et af mine Magasinet Mad
3 gulerødder, 1 løg, 2 fed hvidløg, 2 cm frisk ingefær, olie til stegning, 1 spsk. stærk karry, 1 dl hvidvin, 8 dl vand (eller grøntsagsbouillon), salt og friskkværnet peber.
Til servering: 2 cm frisk ingefær, 2 spsk. græsk yoghurt 10 %, 2 spsk. ristede græskarkerner, 1 limefrugt, groft brød
- Skræl og riv gulerødderne. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skræl ingefærstykket, og riv det på den fine side af et rivejern.
- Steg gulerødder og løg i lidt olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt hvidløg, ingefær og karry, og lad det hele varme godt igennem i gryden, uden at det tager farve.
- Tilsæt hvidvin og vand (eller grøntsagsbouillon), og lad suppen småkoge under låg i 20 minutter.
- Tag gryden fra varmen, og blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden.
- Smag til med salt og peber.
Servering:
- Skræl ingefærstykket, og skær det i meget tynde strimler.
- Anret suppen i varme skåle, og top med yoghurt, græskarkerner og ingefærstrimler.
- Servér med limefrugt skåret i både og groft brød.