1 kg kartofler, 2 løg, 2 fed hvidløg, ½ liter fløde ( man kan vælge 18% madlavningsfløde for at spare på kalorierne), groft salt, friskkværnet peber, revet muskatnød
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
- Løgene hakkes forholdsvis fint og hvidløg hakkes fint.
- Smør et fad med lidt oliemargarine og læg så et lag kartofler nederst med et lag løg og hvidløg over og fordel salt, peber og lidt muskatnød øverst.
- Gentag dette til alle ingredienser er brugt – Husk dog at slutte af med et lag kartofler.
- Til sidst hældes fløden over. Fløden behøver ikke at dække helt, men der skal til være mindst 3 cm fra kanten af fadet til fløden, da det ellers vil koge over.
- Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 1 ½ time afhængig af, hvordan du foretrækker konsistensen på dine flødekartofler.