Kødboller: 400 g hakket skinkekød eller kalv/flæsk, 1/2 dl rasp eller smuldret brød, 1 tsk oregano, 1 tsk salt, peber, 1/4 dl soltørret tomatpuré, evt lidt hakket persille
Sauce: 1 dåse hakkede tomater med krydderurter., 1 1/2 dl boullion, 1/4 dl soltørret tomatpuré, 2 gulerødder i små tern, 2 stilke fintsnittet bladselleri eller squash, salt, peber, frisk basilikum til pynt
Tilbehør: Pasta kogt efter anvsningerne på pakken, 100 g revet mozarellaost til at drysse over retten
Kødboller:
- Rør farsen sammen af fars, smuldret brød/rasp, oregano, salt, peber og tomatpuré.
- Form nu farsen til ca. 28 små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Steg kødbollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.
Sauce:
- Kom tomater, boullion, tomatpuré, gulerødder og bladselleri/ squash i en gryde og lad det småsimre i ca. 15 minutter, indtil grønsagerne er godt møre.
- Saucen kan evt. blendes (det er mine børn glade for, så skal de ikke forholde sig til klumperne i saucen).
- Kom så kødbollerne i saucen og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Drys evt. med hakket frisk basilikum
Tilbehør:
Kog pastaen, anret osten i en skål og server til saucen med kødboller.