Vagabondens Livret

Kødboller: 400 g hakket skinkekød eller kalv/flæsk, 1/2 dl rasp eller smuldret brød, 1 tsk oregano, 1 tsk salt, peber, 1/4 dl soltørret tomatpuré, evt lidt hakket persille

Sauce: 1 dåse hakkede tomater med krydderurter., 1 1/2 dl boullion, 1/4 dl soltørret tomatpuré, 2 gulerødder i små tern, 2 stilke fintsnittet bladselleri eller squash, salt, peber, frisk basilikum til pynt

Tilbehør: Pasta kogt efter anvsningerne på pakken, 100 g revet mozarellaost til at drysse over retten

Kødboller:

  1. Rør farsen sammen af fars, smuldret brød/rasp, oregano, salt, peber og tomatpuré.
  2. Form nu farsen til ca. 28 små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Steg kødbollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.

Sauce:

  1. Kom tomater, boullion, tomatpuré, gulerødder og bladselleri/ squash i en gryde og lad det småsimre i ca. 15 minutter, indtil grønsagerne er godt møre.
  2. Saucen kan evt. blendes (det er mine børn glade for, så skal de ikke forholde sig til klumperne i saucen).
  3. Kom så kødbollerne i saucen og lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Drys evt. med hakket frisk basilikum

Tilbehør:

Kog pastaen, anret osten i en skål og server til saucen med kødboller.

Print denne post Print denne post