Pitabrød med Gyros og Tzatziki

Kød: 400 g skinkekød i tern, 1 spsk græsk krydderi, 1 tsk paprika, salt, peber, olivenolie

Tzatziki: 1 skrællet agurk, salt, 1-2 fed hvidløg (kan udelades, 250 g græsk yoghurt, 2 spsk hakket dild eller mynte, salt og peber

Øvrigt: 8 pitabrød, Icebergsalat snittet efter behag, 4-5 tomater skåret i tern, 1-2 peberfrugter også skåret i tern.

Kød:

  1. Krydr kødet med  græsk krydderi, paprika, salt og peber og vend det hele i lidt olivenolie.
  2. Kødet skal trække med krydderier i mindst 15 minutter.
  3. Kødet skal steges i ca. 10 minutter ved jævn varme og holdes varmt til det serveres.

Tzatziki:

  1. Riv den skrællede agurk og læg den i en sigte.
  2. Drys med salt og lad det stå til afdrypning i ca. 15 minutter.
  3. Skyl saltet af og pres væden af og rør agurken sammen med den græske yoghurt, knust hvidløg og dild eller mynte.
  4. Smag til med salt og peber.

Øvrigt:

  1. Varm pitabrødene efter anvisningerne på pakken og anret de skårne/snittede grønsager på et fad, så kan man fylde sit pitabrød alt efter smag.

Print denne post Print denne post