Dej: 175 g smør, 250 g mel, 1/4 tsk hjortetakssalt, 2 æggeblommer, 50 g flormelis
Fyld: 1 dl hindbærsyltetøj,
Pynt: 2 dk flormelis, 2 spsk kogende vand, kagekrymmel
Dej:
- Smuldr smørret i melet.
- Tilsæt hjortetakssalt, æggeblommer og flormelis.
- Saml dejen, og pak dejen ind i husholdningsfilm. Læg dejen til at hvile ½ time i køleskab.
- Del dejen i 2, og rul hvert stykke dej ud til en rektangel på 12*35 og ca. ½ cm tyk.
- Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir.
- Fordel hindbærmarmeladen over.
- Læg den anden dejplade over.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter på miderste ovnribbe.
Glasur/pynt:
- Rør glasuren sammen, og smør den over kagen mens den stadig er varm.
- Drys med farvet kagekrymmel, mens glasuren stadig er fugtig.
- Skær kagen i 16 stykker, og lad dem køle af inden servering.