Hakkebøffer: Hakket oksekød, olie til stegning, salt og friskkværnet peber
Ristede kartofler: 500 g små kartofler, olie til stegning
Bearnaisesmør: 50 g blødt smør, 2 spsk frisk estragon, 1 tsk dijonsennep
Salat med honningdressing: ½ skalotteløg, ¼ dl citronsaft, 1 spsk flydende honning, 2 hjertesalater, salt
Bearnaisesmør:
- Rør det bløde smør med finthakket estragon og sennep, og sæt det på køl, til det skal bruges.
Ristede kartofler:
- Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand.
- Afkøl en smule, og skær dem i halve.
- Rist dem sprøde og gyldne i olie på en pande.
Hakkebøffer:
- Form kødet til 4 små hakkebøffer, og steg dem i olie på en varm pande, til de er gennemstegte.
- Krydr bøfferne med salt og peber.
Salat med honningdressing:
- Hak skalotteløg fint, og rør det med citronsaft og honning.
- Skyl og pluk hjertesalaterne, og vend salaten sammen med dressingen.
- Smag til med salt
Server hakkebøfferne med salat, bearnaisesmør og de ristede kartofler.
Tip: Bearnaisesmør kan holde sig en uges tid i køleskabet. Lav evt. en ekstra portion, og server den en anden dag til bagte kartofler. I stedet for frisk estragon, kan du bruge tørret.
Print denne post