Hakkebøffer med estragonsmør og salat

Hakkebøffer: Hakket oksekød,  olie til stegning,  salt og friskkværnet peber

Ristede kartofler: 500 g små kartofler, olie til stegning

Bearnaisesmør:  50 g blødt smør,  2 spsk frisk estragon,  1 tsk dijonsennep

Salat med honningdressing: ½ skalotteløg, ¼ dl citronsaft,  1 spsk flydende honning,  2 hjertesalater, salt

Bearnaisesmør: 

  1. Rør det bløde smør med finthakket estragon og sennep, og sæt det på køl, til det skal bruges.

Ristede kartofler:

  1. Kog kartoflerne næsten møre i letsaltet vand.
  2. Afkøl en smule, og skær dem i halve.
  3. Rist dem sprøde og gyldne i olie på en pande.

Hakkebøffer:

  1. Form kødet til 4 små hakkebøffer, og steg dem i olie på en varm pande, til de er gennemstegte.
  2. Krydr bøfferne med salt og peber.

Salat med honningdressing: 

  1. Hak skalotteløg fint, og rør det med citronsaft og honning.
  2. Skyl og pluk hjertesalaterne, og vend salaten sammen med dressingen.
  3. Smag til med salt

Server hakkebøfferne med salat, bearnaisesmør og de ristede kartofler.

Tip: Bearnaisesmør kan holde sig en uges tid i køleskabet. Lav evt. en ekstra portion, og server den en anden dag til bagte kartofler. I stedet for frisk estragon, kan du bruge tørret.

Print denne post Print denne post