Havregrynsboller og -brød

Havregrynsboller og -brød (10-20 stk og 1 stk)

5 dl vand, 2 dl havregryn, 25 g gær, 1 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt, 180 g durumhvedemel, 2 spsk olie, 2 tsk salt, ca. 500 g hvedemel, 1 sammenpisket æg til pensling og havregryn til pynt.

  1. Kog havregrynene med vandet i ca 2 minutter. Afkøl havregrøden til den er lunken og tilsæt da gæren.
  2. Rør så yoghurt, olie, salt og durummel i.
  3. Dæk skålen med film og stil dejen til 1. hævning i en halv time.
  4. Rør  resten af melet i, ælt dejen godt igennem og stil så dejen til 2. hævning i 1 time.
  5. Del dejen i 2 og form et franskbrød af den ene halvdel og sæt det på bagepladen.
  6. Den anden halvdel rulles ud i en firkant ca. 3 cm tyk, og den deles så i de ønskede antal tern/boller 10-20 stk.
  7. Bollerne sættes på en anden bageplade og både brød og boller skal efterhæve (3. hævning) i 15 minutter.
  8. Pensl brød og boller med sammenpisket æg og drys med havregryn, og bag ved 200 grader bollerne i ca. 12-15 minutter og brødet i ca. 25-30 minutter.
  9. Tjek om brød og boller er gennembagte ved at banke dem på undersiden, hvis lyden er hul er bagværket færdigt.

Se flere billeder på min Flickr side.

Print denne post Print denne post