Lagkage med hvid chokolade-jordbærmousse

Lagkage med hvid chokolade-jordbærmousse

 1 færdigkøbt lagkagebund
• Springform (24 cm i diameter)

Hvid chokolademousse: 150 g hvid chokolade, ½ spsk. smør, 2 pasteuriserede æggeblommer, 2½ dl piskefløde

Jordbærmousse: 300 g jordbær, 4 blade husblas, ¾ dl vand, 1 dl sukker, 2½ dl piskefløde

Pynt: Friske bær efter eget valg,  Frisk mynte

  1. Skær lagkagebunden så den er ½ cm mindre end springformen,
  2. Læg lagkagebunden i springformen.

Hvid chokolademousse:

  1. Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad.
  2. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i 1 ad gangen.
  3. Pisk fløden til skum.
  4. Vend flødeskummet i den den smeltede chokolade lidt ad gangen.
  5. Fordel chokolademoussen over lagkagebunden i formen.
  6. Sæt formen i fryseren i ca. 1 time, til moussen er stivnet.

Jordbærmousse:

  1. Blend bærrene i en blender/ foodprocessor.
  2. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
  3. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen.
  4. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen.
  5. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen.
  6. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.
  7. Fordel jordbærmoussen over den hvide chokolademousse.
  8. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og frys den i mindst 4 timer.

Ved servering skal kagen tages ud af fryseren, ca. ½ time før servering. Pynt med bær og mynte.

Print denne post Print denne post