1 færdigkøbt lagkagebund • Springform (24 cm i diameter)
Hvid chokolademousse: 150 g hvid chokolade, ½ spsk. smør, 2 pasteuriserede æggeblommer, 2½ dl piskefløde
Jordbærmousse: 300 g jordbær, 4 blade husblas, ¾ dl vand, 1 dl sukker, 2½ dl piskefløde
Pynt: Friske bær efter eget valg, Frisk mynte
- Skær lagkagebunden så den er ½ cm mindre end springformen,
- Læg lagkagebunden i springformen.
Hvid chokolademousse:
- Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad.
- Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i 1 ad gangen.
- Pisk fløden til skum.
- Vend flødeskummet i den den smeltede chokolade lidt ad gangen.
- Fordel chokolademoussen over lagkagebunden i formen.
- Sæt formen i fryseren i ca. 1 time, til moussen er stivnet.
Jordbærmousse:
- Blend bærrene i en blender/ foodprocessor.
- Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
- Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen.
- Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen.
- Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.
- Fordel jordbærmoussen over den hvide chokolademousse.
- Dæk kagen til med husholdningsfilm, og frys den i mindst 4 timer.
Ved servering skal kagen tages ud af fryseren, ca. ½ time før servering. Pynt med bær og mynte.