6 personer
Stikkelsbærkompot: 300 g modne stikkelsbær, 1 dl vand, 100 g sukker, 1 spsk maizena, 1⁄2 dl vand,1 tsk vanille
Creme: 2 æggeblommer, 3 spsk sukker, 1 spsk Maizena, 1⁄4 liter sødmælk, 1⁄4 liter fløde 38%, 1 tsk vanille
I øvrigt: 150 g letknuste makroner og lidt mynte til pynt
Stikkelsbærkompot
- Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bærrene er møre.
- Rør en jævning af majsstivelse og vand.
- Mos bær og væde gennem en sigte og hæld det tilbage i gryden sammen med jævningen.
- Kog stikkelsbærgrøden ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
- Vend vanille deri, når kompotten er ca 60 grader.
- Smag evt til med mere sukker.
Creme
- Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en tykbundet gryde.
- Rør mælken i.
- Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning.
- Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min.
- Lad cremen køle af i en skål – rør af og til.
- Vend vanille deri, når kompotten er ca 60 grader.
- Pisk fløden til et let skum og vend ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme.
- Gem resten til pynt.
Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas (a ca. 2½ dl). Stil stikkelsbærtriflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum og mynte. Server desserten med lange skeer.
Print denne post