Chocolate chip cookies

Den lækreste opskrift fundet på www.louiogbearnaisen.dk

120 g sukker, 140 g brun farin, 140 g smør, stuetempereret/blødt, 1 æg (L), 240 g mel, 1 tsk bagepulver, ½ tsk natron, 1 tsk salt, ½ tsk vaniljeessens/vanillesukker, 150-200 g valgfri chokolade (chips eller grofthakket)

  1. Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
  2. Tilsæt æg og pisk igen.
  3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
  4. Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
  5. Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
  6. Kom dejen på køl min. 1 time – gerne til dagen efter.
  7. Del dejen i 50 g stykker og rul dem til kugler.
  8. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – det skal være god afstand mellem dem. På en almindelige bageplade kan der være 7 stk. ( hvis man placerer dem som en blomst (cirkel med 1 i midten)
  9. Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 14 minutter ( 13 min=let bløde, 14 min=almindelig, 15-16 min=sprøde)
  10. .Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
  11. Afkøl 15 minutter.
  12. Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
    Opbevar i lufttæt boks

Tip: Chokolade kan udskiftes med tørrede bær eller nødder.

Print denne post Print denne post

 

En tanke om “Chocolate chip cookies”

Der er lukket for kommentarer.