Tror det er en opskrift fundet i et Hendes Verden for nogle år siden
1-2 kg smagfulde æbler som Cox Orange el lignende, 1 vanillestang, 150 g sukker, 100 g smør, 250 g butterdej (købt færdig og udrullet)
Eller lav din egen dej: 225 g mel, 1 spsk sukker, 1 nip salt, 125 g smør i tern, 2 spsk cremefraiche.
Dej:
- Vend mel, sukker, og salt i en skål.
- Smuldr smørret i melblandingen, og saml hurtigt dejen med cremefraiche.
- Læg den på køl i ½-1 time
- Rul dejen ud på en melet bordplade – så er den klar til at komme over tærten.
Tærte:
- Skræl æblerne, skær dem i halve og fjern stilk og kernehus,
- Skrab kornene af vanillestangen, og bland dem med sukker. S
- kær smørret i tern, læg det i bunden af en spring- eller bageform og drys med vanillesukkeret.
- Fordel æblerne ovenpå i et smukt mønster, de skal stå meget tæt, med ydersiden nedad mod smør og vanillesukker.
- Sæt formen i ovnen 1 time ved 140 grader.
- Tag tærten ud, dæk den med butterdej, sørg for at stoppe den godt ned langs formens inderside.
- Sæt tærten i ovnene igen ved 160 grader i 1 time ELLER ved 200 grader i 25 minutter.
- Vend tærten ud på et serveringsfad, forsigtigt, da æbler og karamelsauce er meget varme.
- Server tærten lun med cremefraiche eller vanilleis.