Tarte Tartin

Tror det er en opskrift fundet i et Hendes Verden for nogle år siden

1-2 kg smagfulde æbler som Cox Orange el lignende, 1 vanillestang, 150 g sukker, 100 g smør, 250 g butterdej (købt færdig og udrullet)

Eller lav din egen dej: 225 g mel, 1 spsk sukker, 1 nip salt, 125 g smør i tern, 2 spsk cremefraiche.

Dej:

  1. Vend mel, sukker, og salt i en skål.
  2. Smuldr smørret i melblandingen, og saml hurtigt dejen med cremefraiche.
  3. Læg den på køl i ½-1 time
  4. Rul dejen ud på en melet bordplade – så er den klar til at komme over tærten.

Tærte:

  1. Skræl æblerne, skær dem i halve og fjern stilk og kernehus,
  2. Skrab kornene af vanillestangen, og bland dem med sukker. S
  3. kær smørret i tern, læg det i bunden af en spring- eller bageform og drys med vanillesukkeret.
  4. Fordel æblerne ovenpå i et smukt mønster, de skal stå meget tæt, med ydersiden nedad mod smør og vanillesukker.
  5. Sæt formen i ovnen 1 time ved 140 grader.
  6. Tag tærten ud, dæk den med butterdej, sørg for at stoppe den godt ned langs formens inderside.
  7. Sæt tærten i ovnene igen ved 160 grader i 1 time ELLER ved  200 grader i 25 minutter.
  8. Vend tærten ud på et serveringsfad, forsigtigt, da æbler og karamelsauce er meget varme.
  9. Server tærten lun med cremefraiche eller vanilleis.
Print denne post Print denne post