Sukkerbrødsdej: 125 g smør, 125 g sukker, 4 æggeblommer, 300 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1½ dl mælk
Fyld: 5 spsk jordbærsyltetøj
Marengs: 4 æggehvider, 250 g sukker
Sukkerbrødsdej:
- Rør smørret godt med sukkeret.
- Rør derefter æggeblommerne i, et ad gangen.
- Bland mel og bagepulver i og rør skiftevis mælk og mel-bagepulver i smør-sukkerblandingen.
- Fyld dejen i en bradepande på ca. 2½ L.
- Bag kagen i 15 minutter ved 170 grader til overfladen er fast.
Fyld:
- Fordel et jævnt lag syltetøj på kagen.
Marengs:
- Pisk æggehviderne godt stive og pisk derefter 4 spsk. sukke deri.
- Vend resten af sukkeret i.
- Fordel marengsen ovenpå syltetøjslaget og bag så kagen i yderligere 15 minutter, til marengsen er stivnet og gylden.
Børnekarakter 5