Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

Sukkerbrødsdej: 125 g smør, 125 g sukker, 4 æggeblommer, 300 g hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1½ dl mælk

Fyld: 5 spsk jordbærsyltetøj

Marengs: 4 æggehvider, 250 g sukker

Sukkerbrødsdej:

  1. Rør smørret godt med sukkeret.
  2. Rør derefter æggeblommerne i, et ad gangen.
  3. Bland mel og bagepulver  i og rør skiftevis mælk og mel-bagepulver i smør-sukkerblandingen.
  4. Fyld dejen i en bradepande på ca. 2½ L.
  5. Bag kagen i 15 minutter ved 170 grader til overfladen er fast.

Fyld:

  1. Fordel et jævnt lag syltetøj på kagen.

Marengs:

  1. Pisk æggehviderne godt stive og pisk derefter 4 spsk. sukke deri.
  2. Vend resten af sukkeret i.
  3. Fordel marengsen ovenpå syltetøjslaget og bag så kagen i yderligere 15 minutter, til marengsen er stivnet og gylden.

Børnekarakter 5

ramen 5

Print denne post Print denne post