Matjessild, med varme kartofler og cremefraichedressing

2 dåser Lykkeberg matjes­fileter (2-3 fileter pr. dåse), 4 dl. cremefraiche, 1 bundt hakket purløg, 1 bundt hakket dild, 2 spsk. sildelage, 750g små nye kartofler, salt og peber.

Cremfraichedressing:

  1. Bland cremfraiche med dild, purløg, sildelage og smag til med salt og fristkværnet peber.
  2. Stil dressing i køleskab og lad det trække i et par timer.

Kartofler:

  1. Kog de små kartofler i let saltet vand i 20 min. Tilpas dette så de kan serveres varme.

Matjessild:

  1. Skær matjessildefileterne ud i 1½ cm stykker.
Server de små matjessild med de nykogte kartofler og dressing.

Hvis der er tale om at retten er en hovedret kan man undlade at skære sildefileterne ud, men portionsanrette 1-2 fileter pr. person.