Fundet i Femina, 33/2017
500 g laks, kokosolie eller smagsneutral olie til stegning, 4 spsk. fiskesauce, saften af 1 limefrugt, 300 g fuldkornsægnudler, 4 fed hvidløg, 4-5 cm frisk ingefær, 1 lille spsk rød karrypasta, den fede del af en dåse kokosmælk, 2 spsk peanutbutter, 3 forårsløg, 1 håndfuld, saltede peanuts, frisk koriander
- Skær laksekødet i store tern.
- Steg dem i olie i en wok eller dyb pande,
- Dryp 1 spsk fishsauce og saften af ½ lime over og vend forsigtigt ternene , så de forbliver hele.
- Tag lakseternene af wokken, læg dem over i et fad, og dæk med alufolie.
- Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så ikke de klistrer sammen.
- Riv hvidløg og ingefær, og svits det i olie i en wok eller dyp pande sammen med karrypasta.
- Lad det stege et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter, tilsættes, og saucen røres sammen.
- Smag til med ca. 3 spsk fishsauce og saft af ½ limefrugt.
- Tilsæt nudlerne, og vend forsigtigt lakseternene i.
- Top retten med forårsløg skåret i skiver på skrå samt peanuts og koriander.
- Server straks.