Shepard´s pie med blomkålslåg

Fundet i Femina, 33/2017

man kan bruge kartoffelmos i stedet 🙂

1 stort løg, 2 fed hvidløg, olie til stegning, 400 g hakket oksefars, 1 spsk finthakket frisk timian (eller 1 tskfuld tørret), 1 spsk finthakket frisk rosmarin (eller 1 tskfuld tørret) lt og frikskkværnet peber, 1 stor gulerod, 2 stængler bladselleri, 2 dl hvidvin, 2½ dl okseboullion, 140 g tomatpure, 2 spsk mel

Blomkålslåg: 1 blomkål, 75 g smør, salt og friskkværnet peber

Til servering: groft brød og evt en grøn salat

Blomkålslåg:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Fjern bladene fra blomkålen, og skær den i buketter.
  3. ‘Kog dem helt møre i letsaltet vand i 10-15 minutter.
  4. Hæld vandet fra, og kom den kogte blomkål over i en blender eller fooodprosessor.
  5. Tilsæt smør, salt og peber, og blend, indtil du har en helt glat puré.

Iøvrigt:

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
  2. Tilsæt kød, timian, rosmarin, salt og peber, og brun kødet.
  3. Skræl og riv guleroden fint.
  4. Skær bladselleristænglerne i tynde skiver.
  5. Vend det i gryden, og steg et par minutter.
  6. Hæld hvidvin, boullion og tomatpuré i gryden, og rør rundt.
  7. Drys mel i, og rør igen, indtil saucen tyknes.
  8. Smag kødsaucen til, og hæld den over i et ovnfast fad eller et tærtefad med høje kanter.
  9. Top med blomkålspuré. Bag retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil blomkålslåget er gyldent.
  10. Server med groft brød og gerne en grøn salat.
Print denne post Print denne post