500 g kyllingefilet eller inderfilet, 200 g frosne rejer, (evt en dåse muslinger), 4 dl løse ris, risottoris eller grødris, 1 1/2 dl olie, 1 stort hakket løg, safran, 2 fed hvidløg, 6-8 dl hønseboullion, saften af 1 citron, salt, peber, 1 rød peber i tern, 1 stor kop ærter, 3 tomatr, citronskiver til pynt.
Tilbehør: serveres med lune flutes/Naanbrød
- Skær kyllingekødet i mundrette bidder, brun det i olien og lad det snurre i 10 minutter.
- Tag kødet op, tilsæt i stedet løg, presset hvidløg, ris og safran.
- Når disse er svitset lægges kødet tilbage i gryden igen.
- Der tilsættes 6-8 dl hønseboullion og salt, og retten koger ved svag varme i 15-20 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 5 minutter, til risene er helt færdige.
- Bland forsigtigt rejer (og muslinger) i og smag til med krydderier og citronsaft.
- Til sidst kommes ærter og peberfrugttern i.
- Pynt paellaen med citronbåde og tomatbåde og server.